Himmelriket

Idag var jag så nära en ateistisk hobbyist kan komma till himmeln… Jag besökte Miniatur Wonderland i Hamburg. Oj vilket tuff ställe. Världens största moderjärnväg. Jag har sett lite filmer på nätet men verkligheten var något helt annat. Sjukt stort ställe… Bodde jag i Hamburg skulle jag ha årskort… Jag postar ett gäng bilder sist i dagens post och kör lite matdravel innan… 🙂

Om hotellet jag övernattade på i Flensburg hade en trist middagsbuffé så var frukostbuffén riktat bra. Massor att välja på även om jag bara valde fyra saker. Bacon, korv, ägg och smör… 🙂  Kaffet var fortfarande dåligt så jag drack inte ens upp espresson som återigen bara var en lite kopp blaskigt kaffe…

På vägen till Hamburg blev det åka av… En del tyska motorvägar har fortfarande fri fart… Så nu vet jag att min Toyota utan problem går att trycka upp i 210km/h. Det fanns mer att ge men lastbilar och ”söndagsbilister som bara körde omkring 160 var i vägen… När jag och lite andra bilar ”cruisade” i 180 blev vi då och då omkörda av bilar som körde mycket snabbare. Lite läskigt… Känns konstigt att snitta 180km/h i över 5 mil. Fartblindheten blir tydlig och det kändes långsamt att behöva bromsa ner till 120-130. Snitthastigheten för hela resan till Hamburg blev dock betydligt lägre. Sista 7-8 milen var i princip vägarbeten…

GPS:en ledde mig nästan rakt på parkeringshuset jag planerade att så i och jag behövde bara gå en kort bit till mitt hotel. Hamburg finns kvar. Såg bara lite graffiti och banderoller. Inga brinnande bilar eller skadade poliser. Jag hittade en lite roligt hus mitt bland massor av moderna byggnader. Från flera fönster hängde anti-G20-banderoller. Det höga huset i bakgrunden är mitt hotel…

Efter mitt besök på Miniatur Wonderland traskade jag runt i spöregn och fönstershoppade. Prickade in en Apple store och lite annat kul. Hittade några trevlig tallrikar jag kanske går och köper på onsdag innan jag åker hemåt…

Det blev en relativt tidig middag på en kedjerestaurang som heter Block House. Prisvärt kött säger recensionerna. Det var riktigt bra. En sallad jag inte åt så mycket av till förrätt. Sen entrecote, spenat och bröd till huvudrätt. Nej, jag åt inte brödet.

Perfekt grillat och kryddat… Rött kött är gott…

Till dessert blev det kaffe utan kaka…

Intagen blev

Nu är min minisemester slut och i morgon blir det butiksbesök och jobb… Sen reser jag hemåt på onsdag och torsdag med fler butiksbesök på vägen hem.

 

Och så till bilderna på modelljärnvägen…

Även Sverige var ordentligt representerat.

Det krävs lite teknik för att styra allt… 🙂

 

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

One Response to Himmelriket

  1. Jon says:

    Jeg besøkte museet for noen år tilbake – helt fantastisk! Og ja, jeg trives best rundt 110-120 km/t… God sommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *