Mer bra kött

Idag var det dags att jobba lite i Hamburg. Jag möttes med vår HR-chef här nere och vi åkte en tur till våra tre butiker här. Riktigt fina butiker och bra personal. Vår butik i Altona tvingades stänga under G20 men klarade sig utan förstörelse. Andra butiker (tex IKEA) klarade sig inte lika bra…

Det har regnat till och från hela dagen och vi lyckades pricka in ett ”från” och åt lunch ute i solen. Det blev en fläskkotlett med örtsmör och en sallad. Salladen pillade jag bara lite i då det var lite mycket majs och morötter för min smak. Inte bara kolhydratsnivåerna, utan jag gillar egentligen inte majs i denna form.

Efter arbetsdagen blev det väldigt mycket promenerande. Jag gick hela vägen från ”city” till Reeperbahn och tillbaka. Det blev nog säkert 10km. Till detta gick jag 7-8km i morse innan jobbet.

När jag var tillbaka nere i city googlade jag efter prisvärda köttrestauranger och hittade Estanica Steaks. Oj vad den var bra! De hade Wagyu men att betala 95€ för en 250g köttbit kändes lite mycket så det fick bli en fin välhängd entrecote från tyskt nötkreatur. Riktigt bra. En av de bättre köttbitarna jag ätit skulle jag nog säga…

På vägen hem till hotellet blev jag ”tvungen” att köpa en flaska ”sockerfri cola. När man hittar en cola som heter ”Fritz-Kola” i Tyskland så måste man ju testa… 🙂  Nej, den var inte speciellt god…

Intagen blev till sist

I morgon ska jag försöka leta mig hemåt efter lunch någon gång. Det blir en övernattning i Danmark och sedan ska jag vara hemma till på torsdag kväll efter ett stop i Växjö.

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

4 Responses to Mer bra kött

 1. Lena Kvarnström says:

  Jaha Tommy! Hur vore det med en liten övernattning i Flensburg. Kanske du kommer ihåg oss Britt och Lena. Britt bor i Flensburg och jag i Westerholz utanför. Vi hade en diskussion för ngr år sedan om kanske LCHf sammankomster här.
  Min mailadress ser du.
  Om inte så trevlig resa.

  • Tommy says:

   För sent denna gång men det lär bli fler resor till Hamburg/Tyskland framöver så det vore riktigt trevligt att träffas.

   /Tommy

 2. neoLITE says:

  Du promenerar typ 2,5 timmar(?) och noterar 76 extra förbrukade ”kalorier” (kcal)… i min bokföring är det c:a 630 kcal – men vem är jag att kaloriräkna… eller kanske betyder det att du varje ”normaldag” (2274 kcal) promenerar 2 timmar och en kvart?

  • Tommy says:

   Ja, jag var nog lite snål med ”förbränningen”. Jag brukar köra ”samma” siffra när jag bara promenerar och en högra när jag springer. En normal dag promenerar jag i alla fall ca 45-60 minuter till och från jobbet och ofta lite till.

   /Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *