Billigt kött

Idag åt jag sista karrékotletterna från ett storpack jag köpte för en tid sedan. Man kan verkligen fynda bra kött nu i grilltider. Karré är bland det bästa man kan köpa. Fett och smakrikt. Idag åt jag med smör kryddat med bara lite peppar.

Intaget blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

11 Responses to Billigt kött

 1. Anneli Olofsson says:

  Du kan aldrig ”fynda” bra kött!!Då får någon annan betala för din enonomiska vinning!! Tycker du har en tråkig i ställning till mat! Meningen med ett hälsosamt leverne som inspirerar andra är ju inte dessa eviga egofixerade måltider! Livet är ju så mycket mer! Din fantastiska viktresa är väl etabletad så gå vidare och njut av li et!!Finns ingen glädje och inspiration – varken för dej eller andra- i din blogg tyvärr ! Önskar allt gott till dej !

  • Carl August Arge says:

   Du får tala för dig själv. Men inte för mig – och säkert massor av andra som hittar inspiration på Tommys blogg.
   Han har gjort en fantastisk hälsoresa – och är villig dagligen at visa oss andra hur det kan göras. Det tycker jag att du bara skall respektera.
   Jag vill iaf ge Tommy stort beröm – han är en stor förebild för mig 🙂
   Du kan ju hitta massor av andra bloggar och likande som ger just dig inspiration.

  • Tommy says:

   @ Anneli

   Oj, jag vet inte ens hur jag ska svara på detta.

   På vilket sätt har jag en tråkig inställning till mat? Jag förstår verkligen inte vad du menar… ”Eviga egofixerade måltider”?

   Jag köpte ekologisk karré som var prissänkt pga utgående datum. Om jag skulle strunta i att köpa den skulle den kanske tyvärr kasseras vilket ju måste vara rätt dumt?.

   Jag betalar gärna för kvalitet och 99,9% av allt kött jag köper är ekologiskt, närodlat och svenskt. Den enda processade mat jag köper är bacon, korv och kanske lite färdig bea då och då. Annars köper jag mat som jag lagar från grunden utan tillsatser. Visst maten blir ganska brun och ”tråkig” men jag tycker det känns fånigt att lägga på lite grönt bara för att ”piffa till det”. Vill jag äta färgad mat så gör jag det. Gärna då spenat, broccoli eller liknande.

   Det är ju skönt för dig Anneli att du inte är tvingad att läsa bloggen. Det är faktiskt helt frivilligt…

   /Tommy

   • Anneli Olofsson says:

    Tack för svar Tommy!Och svar till andra inlägg som klargjorde din syn på kött!Jag har kollat din blogg i många år!Tänker fortsätta med det!Tror inte att hög konsumtion av kött och charkprodukter gynnar varken LCHF tänket eller våra kroppar.Men vi är ju alla olika så det är bara att testa vidare!☀️

    • Tommy says:

     Det är möjligt att jag ligger aningen högre i köttintag än många. Men det är inte extremt. mellan 300g och 500g per dygn.

     Jag försöker hålla igen på processad mat som tex korv men det är svårt då det är så nedrans gott. Framåt hösten ska jag ge mig på och göra egen korv tänkte jag.

     Jag skulle vilja veta vad du menar med ”egofixerade måltider” i din första kommentar. Syftar du på att jag äter kött och att det inte bidrar till en hållbar framtid kopplad till miljö och ”resursförbrukning”. Eller är det något annat du är ute efter.

     /Tommy

   • Anna-Karin says:

    99.9%… då räknar du väl inte in korv, bacon och färdiggrillad kyckling? För en tillfällig besökare på din blogg ser det ut att utgöra en stor del av din köttkonsumtion.

    • Tommy says:

     Kycklingen är alltid svensk (även den grillade). Bacon i princip alltid svensk och ekologisk. Korven är oftast svensk men inte så ofta ekologisk. Vanligt kött är i princip alltid svenskt även om det kan bli något utländskt lamm eller nöt då och då. Men det är väldigt sällan.

     /Tommy

 2. Carin says:

  Vad är bra kött Tommy? Är det kött från storindustrin? Vad har djuren ötit? Betat gräs eller vad? Är bra kött det kött som har bra kvalité för din kropp och för miljön eller vad? Skulle gärna höra din syn på saken. Jag äter själv varje dag både kött och fisk och mkt fett till. Men så värst billigt tycker
  jag inte att bra kött är. Det mer vanliga storindustriproducerade köttet är verkligen superbilligt!

  • Tommy says:

   För mig är bra kött lite olika saker. Främst handlar det om kvalitet och smak. Som jag svarade Anneli så försöker jag köpa ekologiskt eller närodlat så mycket jag kan. Men i princip alltid svenskt. De gångerna det kan bli utländskt är möjligtvis lamm eller någon angusbiff från USA, Sydamerika eller Australien, men även detta är väldigt ovanligt för mig. I någon korv kan det också finnas köttråvara från utlandet, men jag försöker köpa korv med svenska ingredienser.

   Bra kött är också fett med mer fett. Karré är ”bättre” än kotlett. Entrecote bättre än utskuren biff. Dvs man får lite bonusfett i köttet samt att jag tycker att det blir godare ju mer insprängt fett det är i en köttbit oavsett djur.

   Och, nej, det är inte billigt. Men 99 gånger av 100 prioriterar jag att betala aningen mer för det jag köper. Mitt hushåll är inte så stort, så jag drabbas inte så hårt av att köpa riktigt fin välhängd närodlad entrecote då och då.

   /Tommy

 3. Bell says:

  Fett och smakrikt skriver du, hur fett? Har
  inte hittat någon bra sida där jag ser sånt.

  • Tommy says:

   När det gäller kött är det naturligtvis svårt att veta exakt hur mycket fett något innehåller. Men väljer man karré före kotlett så är det mer fett. Jag använder LifeSum som app när jag registrerar vad jag äter. Även om det alltså inte blir exakt så är jag i alla fall konsekvent i det hjälpmedel jag valt att använda.

   /Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *