Roadtrip Mallorca

Efter en riktigt tidig start på dagen (flyget gick 6:10 i morse) har jag då snurrat runt en del på Mallorca. Hyrbilen blev som (o)väntat betydligt dyrare än planerat… Kändes larvigt billig när jag bokade men det kommer ju till en del ”nödvändiga” grejer. Jag blev säkert lurad men jag fick en lite större bil än bokat… En Ford Fiesta istället för en liten Fiat… Vägarna här är riktigt fina. Jag saknar verkligen min Toyota GT86, den hade varit riktigt kul att köra här. Bra kvalitet på asfalten och kurvigt och kuperat.

När jag hämtat ut bilen på flygplatsen knappade jag in en by på måfå. Så långt syd-ost som möjligt. Det blev Cala Figuera. En riktigt trevlig liten by visade det sig.

Som den turist jag är hamnade jag på ett café med en bok och en busslast tyskar…

Nästa inknappning i GPS:en var inte helt random men jag hade inte tänkt att ta det stoppet. Nu visade det sig att Mallorca är en sjukt liten ö… Det tog bara en timme till Figuera så jag hade gott om tid att stanna vid Coves del Drac. ”Drakgrottorna”… Det var en himla tur. Riktigt coolt ställe. Enorma grottor med sjöar och gångar och stora salar. Den största sjön är 177m lång. Allt under jord… Det är guidade turer som gäller och jag hade tur då jag bara behövde vänta 15 minuter. Guiden var rätt intressant. Han körde 4 språk själv. Spanska, tyska, engelska och italienska. Engelskan var helt ok och även tyskan kändes det som. Hur de andra språken var vet jag inte riktigt.

Min planerade övernattning skulle ske i Alcudia och hotellet ligger inne i den gamla staden. Innanför gamla stadsmurar. Väldigt fina gränder och murar överallt…

Mitt hotell är lite konstigt. Rum i tre byggnader mitt i stan. Receptionen är även en restaurang och jag bor ovanpå restaurangen… I rummet innanför träluckorna i den röda delen däruppe… 🙂 Jag tror man har typ 8 rum eller så. Det är alltså inget jättestort ställe. Frukost ingår och det ska bli kul att se vad som serveras.

Till middag testade jag min restaurang men innan det testade jag några tapas på ett annat ställe. Det blev lite kolhydrater i krocketterna men annars ganska ok. Jag bad om majonnäs för att få upp fetthalten lite. Favoriten blev utan tvekan räkorna med vitlök.

Intagen blev

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

4 Responses to Roadtrip Mallorca

 1. Nippertippan says:

  Trevligt med fotona.

 2. Hanveden says:

  Vad tycker du Tommy skall vi verka för att införa den 16 januari som nationell LCHF dag eller kanske satsa större på att få till en ”January 16th, World LCHF Day”?
  Enligt Temadagar är 16 januari ledigt..
  Mitt förslag är att vi verkar för att den 16 januari skall kallas nationella och/eller internationella LCHF dagen…
  Du kanske kan ”lobba” för detta bland deltagarna på ”The Low Carb Universe”

  Det skulle också påminna dietisterna som anmälde Doktor Annika Dahlqvist om att deras anmälan avslogs och att de som håller sig borta från dietisternas förlegade rekommendationer blir friskare…
  Dessutom en hyllning till en av förgrundsfigurerna inom LCHF…
  Som alla här vet godkände Socialstyrelsen för 10 år sedan Annika D. den 16 januari 2008…
  ”Socialstyrelsen ansluter sig till professor Bernes yttrande och bedömer att dr.
  Dahlqvists rekommendationer av ”lågkolhydratkost” till patienter med övervikt
  och patienter med diabetes typ 2 idag kan anses vara i överensstämmelse med
  vetenskap och beprövad erfarenhet.”
  https://prod-dietdoctor-d3xpwb8eqyot4ma5.stackpathdns.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf
  mLCHFh B-) .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *