Recept till intranätet

Idag blev jag intervjuad för en liten artikel till vårt intranät på jobbet. Något som kom på tal var naturligtvis julbord och vad som var min favorit där. Jag gillar skinkan och pastejer och patéer. Jag lovade att dela med mig av ett recept så jag fick fixa till en variant av min kycklingleverpastej.

  • 450g kycklinglever
  • 3msk hackad gul lök
  • 2msk bourbon
  • 2dl vispgrädde
  • Salt och peppar

Stek lök och lever i lite smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt bourbon och grädde och låt reducera till ungefär hälften av vätskan återstår. Mixa allt med en stavmixer och kyl ner i en form. Blir pastejen för hård är det bara att mjuka upp den med lite extra grädde vid serveringstillfället.

Till middag blev det sedan några kotletter som jag kokade i resten av grädden smaksatt med lite senap.

Under kvällen blev det också lite ölkorv så intagen blev

/Tommy

 

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Recept till intranätet

  1. Lena i Umeå says:

    Tack för det receptet. Jag måste testa i mellandagarna. Innan dess hinner jag inte, så det blir nog köpt leverpastej på julafton.

    Lagom svårighetsgrad för mig tror jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *