Den perfekta salladen

Idag blev det like frukost i form av ägg och majonnäs. Sen väntade en hel dag full av bra möten och på kvällen gick vi väg ett gäng för att äta middag på Härlig Pasta. Jag valde som vanligt deras räksallad. Den är sjukt bra. Jag har sagt det förut… Det är nog den perfekta salladen. Jag har aldrig blivit besviken.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Den perfekta salladen

 1. Robert says:

  Nu kommer ett lååångt inlägg…

  Vad är det med oss svenskar och alla dessa möten ??? Vi har ett möte där vi bestämmer att det möte vi borde ha haft ska flyttas fram till efter det inplanerade mötet som skulle ha hållits före det första mötet… som aldrig blev av eftersom ett annat möte kom i vägen, vilket nu försenat de övriga mötena.
  Man kan ju bli trött för mindre 🙁

  Det finns dessutom forskning som visar att inget annat land i världen har så mycket och många möten som svenska företag. Vet att den gamle ABB VD:n Percy Barnevik sa att svenskarnas möteshysteri är helt obegriplig. Det första han gjorde när han blev VD för ett bolag var att se till att minst halvera antalet möten och det viktigaste av allt: skära ned antalet deltagare på mötena så att det verkligen berörde bara de inblandade och inga andra. Enligt honom var minst hälften av alla personer på mötena där helt i onödan. Som företagschef själv tycker jag han gjorde helt rätt. Vi svenskar lider av en otrolig ”mötesgalenskap” på jobbet.

  För övrigt ser salladen väldigt god och fräsch ut, inte så brun som mycket annan mat kan göra… ibland 😉

 2. Tommy says:

  Kan till viss del hålla med. Många möten kan upplevas onödiga men allt blir vad man gör det till. Vill man driva igenom förändringar måste man skapa ambassadörer för förändringarna och det är svårt att få till utan att träffas face to face.

  Det finns en slags idé i svensk företagskultur att det ska vara konsensus om allt när det kanske ibland inte alls är så viktigt. Det är bättre om det fattas beslut än bara snackas…

  Jag upplever att vi på Stadium nog är som de flesta ”större” företag. Vissa möten är onödigt stora när det kommer till deltagare men samtidigt tycker jag nog att vi i många fall är ganska effektiva när det gäller beslutsvägar. Som ansvarig för bland annat arbetsrätt kan det kanske ibland vara så att vissa beslut riskerar att verkställas väl snabbt… En och annan brandsläckning med facket har jag behövt ta till de senaste åren… 🙂

  /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *