Göteborgsvarvet

Idag blir det en dubbelpost då vi åkte fram och tillbaka till Göteborg igår så när jag kom hem ganska sent blev det en snabbdush och så sängen…

Då har man ”sprungit” sin första halvmara… Hela arrangemanget kring loppet var superbra. Att hålla ordning på vad som skulle vara 60000+ löpare är ingen lätt sak. Jag har nu läst att det var 40 000 som sprang så man ”tappade” 20 000 från antalet som var anmälda vilket ju känns lite konstigt.

All kollektivtrafik var gratis så vi parkerade en bit från stan och åkte tunnelbana spårvagn och buss till start- och målområdet. Där hittade vi en liten butik med längre (nästan) kö än bajamajorna. Det är alltid kul att se att vår grejer är populära. Skulle gissa att det såldes en och annan keps på grund av solskenet… Ska se om jag kan luska ut vad som såldes bäst under helgen…

Det var som sagt väldigt varmt och jag är verkligen inte van att springa i värme… Normalt springer jag ju tidigt på morgonen så solen och värmen tog nästan all kraft ur mig. Så det blev mycket mer gång än vad jag planerat. Jag gjorde rookie-misstaget att fylla på med för mycket vatten vid varje station då jag var rädd att bli ”uttorkad”. Vattnet gav mig istället ordentligt med håll till och från. Så av de 21km så blev det kanske bara 7-8km. Inte alls vad jag tänkt alltså. Men jag kom runt. Det var många som inte gjorde det och enligt nyheterna var det 27 allvarliga incidenter varav 4 livshotande. Jag såg väldigt många som verkligen slet i värmen. Kanske det var en del av de 20 000 som faktiskt bröt, men tveksamt om det var så många som en tredjedel. Får gräva vidare i deltagarsiffrorna…

Banan var av blandad kvalitet… Utmed hamnen var det platt och riktigt tråkigt. Två höga broar var ”lite” jobbiga och de enda partierna som var lite intressanta var egentligen avenyn och vägen därifrån fram till ca 2km från mål. Så jag känner nog inte att det blir något mer lopp här. I alla fall inte för själva ”upplevelsen”.

Jag tog mig i alla fall runt även om det tog lite tid. Det förvånar mig lite att snittfarten blev så ”bra” som den blev då jag gick så mycket. Jag hade nog räknat med en bit över 10 min per km. Men 9:51 är rätt ok. Min måltid för New York är en snittfart på 8:50 så det känns faktiskt nästan görbart om jag får igång träningen ordentligt nu. Då ska jag ju bara springa dubbla distansen… Med flera högre och längre broar… Nåja den dagen den sorgen…

Jag fick till sist min medalj…

När det gäller mat så åt jag två ägg till frukost innan vi körde ner till Göteborg och så efter loppen åt jag en näve oliver och en påse baby bel. På vägen hem firade vi med McDonald där jag bara tog en mugg cola zero…

Intagen visar naturligtvis ett ordentligt energiunderskott men jag ska inte påstå att jag led av det alls. Det var inte energin som var problemet under loppet utan värmen och solen (samt hållen).

Att jag var lite hungrig idag på morgonen var naturligtvis inget konstigt… Det blev en ordentlig frukost på ägg och bacon (gammal bild). Sen några ölkorvar på eftermiddagen. Sen blev det faktiskt inte mer och jag är konstigt nog inte speciellt hungrig nu heller.

Sviterna efter loppet blev i 99,9% av kroppen inga alls. Men på morgonen/förmiddagen har det etablerat sig en ordentlig blåsa av något slag under framfoten. Jag har tom lite problem att gå på den. Mycket ovant för mig. Hoppas den drar sig tillbaka till i morgon. I värsta fall får jag ta bilen till jobbet…

Intagen idag blev

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Göteborgsvarvet

 1. Camilla says:

  Intressant det där med tunnelbana Bra gjort i värmen!

 2. lottikristina says:

  Hahaha!
  Som boende i Göteborg undrar jag var tunnelbanan går??
  Snyggt jobbat i värmen.

 3. Tommy says:

  LOL!

  Det var nog varmare än jag trodde… Blå vagnar på räls… Var iofs rätt ont om tunlar. Som norrköpingsbo borde jag känna igen en spårvagn när jag ser den… 🙂

  /Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *