Konstigt ställningstagande

I mitt facebookflöde fick jag se en märkligt ställningstagande som arrangörerna av Göteborsvarvet gjort. Man får inte äta kött i funktionärströjan… Jag skulle möjligtvis kunna ”förstå” om man bara vill servera vegetariskt men att gå så långt att man inte ens får äta kött i deras tröja känns galet märkligt. Nästan så att det vore skoj att försöka få tag på en funktionärströja och köra bara kött en hel månad…

Certifieringen man verkar hänvisa till är ”ISO 20121”. De texter från denna certifiering jag kommer åt berör inte mat specifikt (eller också har jag bara letat dåligt). Jag har frågat den hållbarhetsansvariga för varvet var i certifieringskriterierna detta står. Vi får se om jag får något svar…

På tal om vegetariskt så åta jag idag en stor portion fläskfärs med smör… Jag stekte 1,5kg färs som jag kommer äta 3-4 middagar nu i veckan.

Intagen blev

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

4 Responses to Konstigt ställningstagande

 1. Robert says:

  Den här satans hysterin mot allt kött börjar bli rätt jobbig nu… En gymnasieskola där jag bor har slutat att servera kött helt, men de serverar mer än gärna våfflor, socker, sylt och annan skit (ursäkta språket). Det Politiskt Korrekta samhället kommer att ta kål på oss – inte köttet.

  Myndigheter säger att kött är dåligt och ska ätas minimalt, då följer alla efter som zombies på rad. För tusan, Svensson, öppna ögonen och börja ifrågasätta vad som sker… 🙁

 2. Effie says:

  Jag vet inte om jag är så imponerad av sådana där certifieringar. Vill minnas från kvalitetscertifiering att det viktiga är att ha en dokumenterad process och kunna visa att man följer den; vad den innehöll var inte lika viktigt (ok, jag engagerade mig inte den gången, så jag kan ha fel). Här fans det uppenbarligen checklistor man kunde få tillgång till; om de är tydliga eller ej vet jag inte. Väntar otåligt på om du får svar från den ansvarige.
  Jag skrev på någon fb-sida (en person som blev irriterad och ville bojkotta varvet) att jag tvärtom skulle vilja delta, men med en tröja ”med ett bra budskap”, typ ”kor för biologisk mångfald”. Jag tror vi behöver sticka ut hakan lite mer. Ta debatten vet jag inte; det blir mest tjafs, men stå för argumenten som finns för köttätande.

 3. Elisabeth G says:

  Dessa stollar förstör både jorden och människors hälsa med sina idiotier.

 4. Tommy says:

  Jag har fortfarande inte fått något svar gällande vad de baserar sin hållbarhetscertifiering på. Håller inte andan direkt, men jag ska påminna dem efter helgen…

  /Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *