Ingen tågresa

Det blev ingen resa till Köpenhamn…

Efter några ägg och lite majonnäs till frukost gick jag ner till stationen för att ta ett tåg direkt till Köpenhamn. Först annonserades att tåget skulle anlända till perrongen. Sen strax efter annonserades en försening på 10 minuter, sen 10 minuter till och så ytterligare 10 minuter. När man sedan annonserade 30 minuter till gick jag och tog en kopp kaffe.

Medan jag drack kaffe och de sista 30 minuterna nästan var avklarade ropade de ut att tåget var inställt… Vi hade då redan förlorat en helt timme och vi funderade på om vi stället skulle at bilen ner till Köpenhamn för att träffa våra föräldrar. Men över 5 timmar i bil för att äta middag och sedan åka hem igen i morgon kändes inte riktigt värt det. Tyvärr var tystnaden från SJ kompakt när tåget ställdes in så några alternativa sätt att ta sig iväg kom inte. Jag fick inte ens meddelande via SMS (där biljetterna kommer) eller mail om det inställda tåget. I SJs nya app fanns heller ingen information. Mycket märkligt. Så jag gick helt enkelt hem igen… Det var som tur var inga problem att ”avboka” hela resan så jag slapp bråka om det.

Väldigt synd att man inte kan lita på SJ, men under rätt många år som jag åkt en del tåg så är jag kanske lite härdad…

Istället för födelsedagsmiddag på Peder Oxe fick det bli ägg och bacon hemma…

Det enda bra med dagen var att jag fick lite figurer målade. Så ett projekt mindre att bli uppstressad av. Skelettpirater till ”Frostgrave: Ghost Archipelago”.

Och så en ”liten” haj…

Intagen för dagen blev

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *