Dags att rösta

Det är sällan jag blir ”politisk” men då och då är det svårt att låta bli. Jag vet att det kanske är skönt att slippa politik någonstans när klassisk och social media är fullt av valprat. Men idag (och kanske några dagar till under veckan som kommer) kan det bli något skrivet här också.

I morgon är det dags att rösta. Det ska bli riktigt spännande att se hur Sverige kommer styras. Troligtvis kommer det ta några dagar/veckor innan det är klart då det är lite rörigt bland partierna. Jag hoppas verkligen att folk tar sitt förnuft till fånga och inte slänger bort sin ”misstroenderöst” på SD i tron att de minsann kommer kunna ”få ordning på Sverige”. De onda krafterna i det partiet pyser ut hela tiden i alla möjliga fora. Även om de säkert för många kan upplevas som ett bra alternativ för att det är något annorlunda. Problemet är att de är annorlunda på ”fel” sätt. Bakåtsträvande och populistiska utan förankring i någon slags realpolitik. Tyvärr ser det mörkt ut och lite för många tycks tycka att det är ett bra alternativ. Jag menar inte att man måste rösta som jag (?) men snälla, rösta inte på SD. Lägg hellre en röst på Alternativ för Sverige eller NRM (vet iofs inte om det ens går) som inte hymlar med sina odemokratiska agendor.

Idag testade jag att göra en gratäng med vitkål, bacon, grädde, lök och massor av ost. Kanske inte det godaste jag lagat men det ser rätt fint ut…

Intagen blev

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

8 Responses to Dags att rösta

 1. Rune P says:

  Tommy Runesson läxar upp en fjärdedel av sveriges valmanskår!

  • Tommy says:

   Japp, så är det.

   /Tommy

   • BM Persson says:

    Med vilken rätt då? Folk kan tänkasjälva och också ta egna beslut, utan din inblandning.

    • Tommy says:

     Vilken rätt? Min rätt att uttrycka en åsikt. Varför skulle jag inte få försöka påverka människor att tex inte rösta på något som jag tycker är dåligt. Inget tvång eller hot eller så. Bara en vädjan att inte rösta på ett parti som jag har _enormt_ svårt att se som något annat än en oansvarigt populistiskt parti som tyvärr alldeles för många röstat på baserat på 90% missnöje och 10% realpolitik.

     /Tommy

 2. Mattias says:

  Vilket kasst inlägg Tommy.. varför skulle man fortsätta rösta på de partier som gjort sitt bästa för att förstöra Sverige?

  • Tommy says:

   Nu tror inte jag som du att partier medvetet förstör för Sverige utan att man faktiskt arbetar för att skapa ett samhälle som ligger i linje med vad man tror är det bästa för landet. När jag tittar på vad partierna i grunden står för idag enligt partiprogram och valmanifest så blir valet enkelt för mig. Jag ser inte riktigt det förfall som många vill få det till. Visst, det finns stora problem här och där och de problem drabbar individer på väldigt många olika sätt. Men att säga att landet är förstört håller jag definitivt inte med om. Att dessutom tro att _intentionen_ varit att förstöra är ju mer naivt än min naivitet att alla partier (utom några då…) vill väl för _alla_ som lever i Sverige.

   /Tommy

 3. Ethel Loberg says:

  Leve demokratin!

 4. Lena i Umeå says:

  Intressant det här med vissas syn på yttrandefrihet. Det största partiet blev S, men jag har inte hört en enda person referera till inskränkt yttrandefrihet när S har kritiserats. Men så fort man kritiserar SD är det några som protesterar mot den kritik man framför. Konstigt.

  Håller alltså med dig Tommy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *