Egengrillad kyckling

Efter att flera gånger senste månaderna köpt färdiggrillad kyckling testade jag att ”grilla” lite själv. Det är ju faktiskt riktigt enkelt och minst lika gott som färdiggrillat.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Egengrillad kyckling

 1. Hanveden says:

  Kyckling tillagad i Schlemmertopf lergryta har blivit en stående rätt för min fru och mig på fredagar. Klubbor, ben, bröstfileer eller hel kyckling tillsammans med lök kål av något slag kanske bitar av morot i grytan som ”fodrats” med smör hyvlat med osthyvel. Kyclingen -delarna marinerad med olivolja, soya, ingefära riven, vitlök, kryddor som svartpeppar chilepeppar salt och gurkmejapulver. En timme och tjugo minuter i ca 180 graders ugn som är kall från början. Grytan behöver blötläggas inna så lite planernig behövs men kycklinge är mycket mör och god efter tillagning i grytan. Den sky som är i grytan äts/dricks till anrättningen.
  Tycker tillagning i lergryta har glömts bort i matlagning och när bröstfiléer som annars upplevs torra vid annan tillagning upplevs mer saftiga så förordar jag lergrytan.

 2. Ethel Loberg says:

  Samma här, när kyckling har inhandlats åker lergrytan fram, inget stänk i ugnen.

 3. Tommy says:

  Jag äger faktiskt ingen lergryta. Kör croc-pot då och då. Men det vore kanske lite kul att investera i en lergryta också.

  /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *