Grillad kyckling

Då var det dags att testa kyckling. Köpte bröstfilé som jag kryddade med vitlök och lite örtkryddor. Blev riktigt bra även om det blev lite mycket.

Till kycklingen åt jag färdig bea och senare på kvällen en påse svål igen.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

5 Responses to Grillad kyckling

 1. Lena i Umeå says:

  Jag blir riktigt sugen på att skaffa en sån där grill. Vi får se hur det blir framöver.

 2. hemul says:

  Fast en sån där är väl mer en stekhäll än en grill. Kan inte förstå att det blir nån skillnad mot att använda en vanlig grillpanna – båda gör ränder, men grillning är det väl inte riktigt fråga om. Vad säger du som provat?

  • Tommy says:

   Jo, det är klart att man inte får smaken från kolgrill men jag tycker nog att det är lite skillnad mot grillpanna. Troligtvis ”vill” jag att det ska vara skillnad… Det som är skillnaden mot en grillpanna är att det kommer värme uppifrån och nerifrån samtidigt. Det gör tillagningen lite snabbare, men får man ”grillsmak”, njae kanske inte, men det får man väl inte från något annat än kolgrill. Elgrillar och även gasolgrillar ger ju ingen direkt smak heller.

   /Tommy

 3. Lena i Umeå says:

  Det jag tycker verkar lockande är att man ställer in vad som ska grillas och sedan blir det perfekt tid automatiskt. Är det så det fungerar?

  • Tommy says:

   Ja, och det känns som det funkar riktigt bra. Laxen häromdagen blev väldigt bra och biffen jag åt idag (söndag) blev också bra.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *