Dag två

Första dagen utan mat på riktigt. Igår kväll var det ju liksom som vanligt efter 24 timmar.

Nu har det gått ytterligare ett dygn och det känns helt ok. Har druckit vanligt vatten på jobbet och mineralvatten hemma på kvällen.

Jag har testat att fasta en längre tid för några år sedan och nu börjar jag minnas vad som var ”värst”… Det är riktigt tråkigt att inte laga mat och äta den. Man får visserligen en timme extra tid på kvällen, men det är som sagt lite trist…

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dag två

 1. Katerina says:

  Det är också min erfarenhet när det gäller fasta och det är lite skrämmande om man tänker efter. Man är inte energilös, mår bra och är lätt i kroppen men man saknar matlagningen och ätandet eftersom man gillar att hålla på med det. Det är vanan man saknar. Uppenbarligen så går det ingen nöd på oss när vi fastar men vi är uttråkade och tycker att det är lite besvärligt att utsätta oss för det. Därför äter vi mat trotts att vi inte behöver och slaktar extra många djur trotts att vi inte behöver och blir tjocka i onödan allt för att slippa bryta mönster och känna sig lite obekväm och uttråkad under fastan. Visst är det en skrämmande logik?

  • Tommy says:

   Precis. Alltid skönt att ”utmana” sina vanor. Samma ska upplever jag när jag håller upp med kaffe. Det ”saknas” liksom något. Men man vänjer sig snart.

   /Tommy

   • Katerina says:

    Vad tycker du om resultaten av din fasta? Gör du den för viktminskning eller bara för utrensning och autofagi? Jag upplever att om målet är att bränna fett så får man fasta mycket längre än en vecka. Kroppen vill inte bränna för mycket eftersom det handlar om överlevnad. När man ser hur lite av de sparade resurserna kroppen förbrukar så inser man att den ständiga festen gemeneman ägnar sig åt dagligen leder till fetma och kroniska sjukdomar som följd.
    /Katerina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *