Fläsk, skinka och ost

Idag byggde jag lite på höjden. Kotletter i grunden, sen lite dijonsenap, skinka och lagrad ost. Allt serverades med vitlöksmajonnäs.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

5 Responses to Fläsk, skinka och ost

 1. Glenn says:

  Hej Tommy

  Jag har varit in på din sida i många år och du är en av mina inspirationer för att gå ner i vikt. Men det jag har kommit fram till under åren är att köra OMAD, samt att hålla sig till Keto med +5% kolhydrater och +5% fett (fett i stekpannan) i runda slängar funkar bäst för mig. Annars börjar man att vandra upp i vikt, Som jag ser det så är LCHF halva sanningen om man ska hålla ner vikten, när jag käkar för mycket fett som goda såser samt ostar, Så drar vikten iväg.

  Jag tänkte nämna några av mina favorit grönsaker, för det är rätt svårt att hitta bra grönsaker som både är goda och funkar att köra så man ligger nära Keto, och det är Stuvad Spenat (djupfryst) och pizza sallad (vitkålssallad) pizza sallad är min favorit, jag köpte en glasburk med gummipackning som har låsbart lock på 3 liter som jag gör stora batcher och fyller på (går att köpa färdig riven Vitkål om man vill). Blomkålsris (djupfryst), Blomkålsris är så bra att fylla ut med, som till grytor som Kalops samt nån Curry rätter, i stället för ris.

  I min viktresa gick jag från +130kg ner till 66kg (körde vatten fasta i 10 dagar för dom sista kilona) och stabilisera mig sen på 75 kg, som jag är nöjd med och jag är 180cm lång.

  • Glenn says:

   Btw glömde nämna ett rätt bra köksredskap, som du skulle gilla: Crock-Pot Express multi-cooker den år grymt bra. checka den på Youtube.

  • Tommy says:

   Mina favoritgrönsaker är utan tvekan broccoli och bladspenat. Grön färsk sparris är bra också. Sen är det långt ner till ”fyran”…

   /Tommy

   • Glenn says:

    Jag har set att du gillar Kyckling, har du provat att kasta i färdig Blomkålsris Fryst från tex Garant, som man man köpa på Willys och gör en curry gryta och sedan blanda i kokos grädde. Blomkålsris är lika smaklös som ris är.

    Om du nu har en Crock-Pot, så är ju Kalops perfekt att göra med den eller Dillkött, det är en gammal klassiker. Tänkte om du ville ha lite variation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *