Brunare än vanligt

Jag har nu testat att göra Beef Jerky i airfryern. Ser galet trist ut men smakade riktigt bra. Strimlad lövbiff fick marinera i soja och kryddor över natten och så körde jag 2 timmar på 75 grader.

Jag åt till middag med guacamole och lite ost.

Intagen blev

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Brunare än vanligt

  1. Ullis says:

    Mmm, håller verkligen med, några nyanser av brunt. Du skriver att det smakade ok, men det ser lite torrt ut. Blev det torrt?

    • Tommy says:

      Nej, inte så torrt som det ser ut. Aningen ”hårdare” än det man kan köpa. Anledningen till att det är så ”brunt7mörkt” är att sojan var den enda vätskan i marinaden. Recepten på nätet har ofta någon annan vätska i form av en ”söt” sås. jag ska testa att blanda i något ljusare nästa gång. Vet bara inte rikitgt vad. Jag vill inte ha olja eller något annat fett.

      /Tommy

      • Ullis says:

        Hej, så sant och man måste ju prova sig fram. Lycka till!
        Vi brukar strimla lövbiff och marinera i soja med vitlök, får dra minst en timme och det blir också riktigt mörkt, steker sedan i smör och serveras med blomkålsris. Kanongott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *