Jag har nu testat att göra Beef Jerky i airfryern. Ser galet trist ut men smakade riktigt bra. Strimlad lövbiff fick marinera i soja och kryddor över natten och så körde jag 2 timmar på 75 grader.

Jag åt till middag med guacamole och lite ost.
Intagen blev

Mmm, håller verkligen med, några nyanser av brunt. Du skriver att det smakade ok, men det ser lite torrt ut. Blev det torrt?
Nej, inte så torrt som det ser ut. Aningen ”hårdare” än det man kan köpa. Anledningen till att det är så ”brunt7mörkt” är att sojan var den enda vätskan i marinaden. Recepten på nätet har ofta någon annan vätska i form av en ”söt” sås. jag ska testa att blanda i något ljusare nästa gång. Vet bara inte rikitgt vad. Jag vill inte ha olja eller något annat fett.
/Tommy
Hej, så sant och man måste ju prova sig fram. Lycka till!
Vi brukar strimla lövbiff och marinera i soja med vitlök, får dra minst en timme och det blir också riktigt mörkt, steker sedan i smör och serveras med blomkålsris. Kanongott.