Massor av lök

Idag köpte jag riktigt billigt kött. Utgånget datum på vakuumförpackat nötkött kändes inte som någon större risk. Biffen var riktigt fin och jag serverade med massor av lök och smör..

Jag spelade även lite solospel där mina amerikaner försökte hantera tyskar i norra Afrika. Det gick helt ok. Sherman Leader, kul spel!

Till frukost åt jag några ägg och majonnäs så intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Massor av lök

 1. Robert S says:

  Hej,

  Stadig läsare av din blogg sen ett antal år, men jag brukar inte skriva nåt. Men nu har jag blivit lite sugen på att köpa nåt solospel och prova. Kan Sherman Leader vara nåt tror du? Har du nåt annat tips som lite ”insteg”?

  • Tommy says:

   ”Leader-spelen” är populära solospel och spelas i ”kampanjer” där de trupper man har till sitt förfogande får erfarenhet och skador under själva slagen.

   Jag köpte Thunderbolt Apache Leader för flera år sedan men kom aldrig igång med det. Det var lite för mycket ”pill” med själva kampanjerna man spelar. Man spelar kampanjer under första (och andra tror jag) irakkriget och har olika flygplan och helikoptrar. Detta lockade väldigt mycket, men man måste hålla på och välja bestyckning på alla sina prylar och jag är lite för dålig på alla militära termer och namn på grejerna. Därför köpte jag nu Sherman Leader. Här är det lite enklare. Man väljer bara sin personal och sina fordon. Jag är dessutom lite bättre på denna tidsperiod när det gäller stridsvagnar och annat. Det var ett riktigt bra köp. Jag har spelat en hel kampanj nu så reglerna i sig sitter bra. Jag ska spela lite mer och sedan när jag kan reglerna ”felfritt” ska jag ge mig på helikoptrarna och A-10:orna igen. 🙂

   Är det ett bra insteg? Hmmm, vet inte riktigt. Det finns ”lättare” solospel som inte är rena ”krigsspel” som är lättare att komma in i. Men som krigsspel tror jag nog att det är relativt lätt att förstå. Det finns några bra filmer på youtube. (https://www.youtube.com/watch?v=6AHdq-PpW_g&feature=emb_logo)

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *