Hmm, över 88kg

I morse vägde jag över 88kg. Det var ruskigt länge sedan jag vägde så mycket. Ökningen fortsätter alltså. Det blev inte konstigt mycket varken kolhydrater eller kalorier igår så jag vet inte vad detta kommer sig. Vi får se hur det ser ut i morgon. Jag promenerade en stund efter jobbet idag och åt ungefär vad jag brukar. Fortfarande ganska mycket ost så kalorierna drog iväg över 2500 men det har aldrig känts som att det har påverkat tidigare.

Nåja, det är ju inte hela världen även om det enda egentliga målet haft senaste året har varit att ”aldrig” hamna över 87,2 kg (dvs de 50%).

Nu har jag köpt batterier till den gamla vågen så nu kommer jag testa båda vågarna en tid igen. Hoppas det är där problemet är… Men förmodligen inte.

Förutom ost och korv igen så blev middagen ett par stekta biffar på högrevsfärs. Till dessa åt jag naturligtvis kryddsmör.

Intagen blev idag:

 

/Tommy

This entry was posted in LCHF, Mat, Mat - Köttfärs, Matdagbok. Bookmark the permalink.

5 Responses to Hmm, över 88kg

 1. Omnivoren says:

  Har du funderat på om du kanske har fel strategi med ditt ätande? Om jag förstått det så äter du ofta bara en gång om dagen? Varför? De finns en del, som jag uppfattar som trovärdiga, som menar att för mycket periodisk fasta stressar kroppen och försvårar viktnedgång. Kroppen anpassar sig till svältläge och tenderar att vilja hushålla med energin och lagra det den kan. Att du blir hungrig och ”trycker i dig” ostar kan kanske tyda på det.

  En alltför liten nivå på kolhydraterna kan ha samma stressande effekt enligt exempelvis Chris Kresser. Jag tycker att det finns en tendens inom LCHF att alla problem ska lösas med mer av samma. Fakirmetoden kanske inte är svaret på allt.

  • Tommy says:

   Jag har ingen strategi alls med mitt ätande förutom att ligga lågt i kolhydrater och äta riktigt god naturlig mat.

   Anledningen till att jag väldigt sällan äter lunch är att jag helt enkelt inte är hungrig.

   Jag har ätit så här i över två år och jag är inte speciellt orolig över hur det går. Bara förvånad. Rent viktmässigt bryr jag mig inte så mycket även om jag inser att det kanske ser ut så. Jag får nog dementera deet och tona ner det lite… 🙂

   /Tommy

 2. Åse says:

  Dricker du fortfarande läsk/saft med sötningsmedel i, så kanske det höjer ditt insulin. Kolla med en blodsockermätare (kan beställas gratis på nätet) om du får en effekt efter att du druckit. Ronnie W Mathissen fick ju ett högre blodsockervärde efter att ha druckit Cocacola (eller var det Pepsi)Zero men noll kolhydrater i.

  • Tommy says:

   Nej, jag dricker ytterst sällan cola. Kanske någon burk varannan vecka. I Säffle blev det lite iofs. Men ingen skillnad mod de senaste åren.

   /Tommy

 3. Ethel Loberg says:

  Eller är det muskelmassan som ökat? Som Litsfeldt så fyndigt skrev om vikten: släng vågen, vikten är enbart det tryck vi gör på jordskorpan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *