Mirakelnudlar?

Många som äter enligt LCHF saknar ibland vissa tillbehör som pasta ris och andra kolhydratsrika saker. För en tid sedan började det säljas olika former av ”alternativ”. Det dök upp ”low carb” pasta och olika former av GI livsmedel. Flertalet av dessa alternativ visade sig naturligtvis vara ganska dåliga alternativ till vanlig pasta och jag har aldrig testat några uttalade low carb produkter kopplade till GI eller Atkins. Däremot testade jag några varianter av Shiratakinudlar. De produkterna jag testade en tid var ganska ok men jag gillade aldrig riktigt konsistensen. Nudlarna blev lätt sladdriga och inte så jättelika pasta. Mer som”glasnudlar” eller andra asiatiska nudlar. Strax efter att jag lanserat tommytappar blev jag kontaktad av ett företag som börjat importera en nytt fabrikat av Shiratakinudlar. Dessa nudlar marknadsförs som ”Miracle noodle”. Jag ombads testa dem och skriva vad jag jag tyckte om dem så här kommer en slags recension.

Nudlarna kommer förpackade i en plastpåse med vätska och nettovikten är 150g. Kolhydratsinnehållet är enligt förpackningen 2g per 100g.

Precis som de andra fabrikaten jag testat så luktar vattnet lite märkligt så det första jag gjorde var att skölja nudlarna ordentligt. Nudlarna i sig kändes lite fastare än de andra jag testat så det verkade lovande.

Smakmässigt så är dessa som de andra, dvs i princip smakösa så för att råda bot på det så tänkte jag värma dem ordentligt direkt i den relativt starka köttfärssåsen jag haft puttrande på spisen. Jag ville inte låta nudlarna koka med för länge då jag var rädd för att dessa också skulle bli för sladdriga och tappa sin spänst.

Efter att nudlarna fått koka med ca 15 minuter var det dags att testa dem. Till skillnad från de andra fabrikaten så skulle jag nog vilja säga att dessa behållit sin spänst riktigt bra och efter puttrandet i köttfärssåsen smakade de helt ok. Det är inte som riktig pasta men klart godkänt om man ”måste” ha ett alternativ till pastan.

Jag saknar personligen sällan pasta eller andra tillbehör av ”bukfyllekaraktär” då jag gillar att äta mig mätt på kött och smör. Men om jag skulle välja bland de nudlaran som finns på marknaden idag så skulle jag definitivt välja dessa. Jag fick två påsar för att testa och den andra tänkte jag testa att koka i kokosmjölk och rud curry.

Produktinformation finns här: http://www.relevanttrading.com/produkter.htm

eller varför inte på facebook: http://www.facebook.com/MiracleNoodleScandinavia

Här är ett ställe där man kan köpa nudlarna: http://www.lchfshop.se/

 

/Tommy

This entry was posted in LCHF, Produkt. Bookmark the permalink.

11 Responses to Mirakelnudlar?

 1. kristianferrara@hotmail.com says:

  Hej,

  Jag äter dessa ofta och jag brukar alltid ”rosta” dom lite i ugnen för en fastare konsidens. Ett smart tips tycker jag:)

  Ha en fortsatt härlig vecka:)

  • Tommy says:

   Hmm, spännande idé. Rosta dem med lite vitlök och kanske lite choritzo eller annan stark köttrik korv. Kan nog funka riktigt bra.

   /Tommy

 2. catarina bjeren says:

  Du skulle älska Fitnessnudlar från Fitnessguru! Godare, mindre kalorier, bättre pris, större förpackning och luktar inte konstigt som ”miracle noodle”

 3. catarina bjeren says:

  En jämförelse mellan Fitnessnudlar och Miracle Noodle

  http://fitnessguru.se/jessica/83034-recension-fitnessnudlar-vs-mirakelnudlar

  • Tommy says:

   Hmm, konstig jämförelse. Försökte beställa två påsar men portot var dyrare än nudlarna så det får nog vara ett tag…

   /Tommy

 4. catarina bjeren says:

  Inget konstigt. Oavsett jämförelse vinner Fitnessnudlar överlägset. Jag har provat båda och kommer ALDRIG använda miracle noodle igen p.g.a. deras stank av kattpiss…

  Fitnessnudlar luktar ingenting och har mindre kalorier till bättre pris 🙂

  • Tommy says:

   Det som var lite konstigt med jämförelsen var att det var flera ”delar” som var lite märligt att de var ”olika”. Pris, storlek, ”styck” eller vad det nu var. De gav ”poäng”. Att fitnessnudlarna sedan vann kan jag inte uttala mig om men ”siffrorna” ser konstiga ut tycker jag.

   Sen att ”recensionen” görs på samma site som ”leverantören” finns på kanske inte känns helt objektivt.

   Så fort jag kommer på ett sätt att få tag på nudlarna utan porto ska jag testa dem…

   /Tommy

 5. gunilla sköld says:

  gå till hälsokost affären

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *