Tillbaka! :-)

Nu blir det mycket text…

Som jag skrev igår har det alltså inte varit något allvarligt med min frånvaro… Det är fortsatt mycket på jobbet och så kommer det nog vara fram till jag börjar min nya anställning. bara 39 arbetsdagar (nåja vardagar i alla fall) kvar. Sen kommer det säkert bli en hel del i det nya också då det blir en helt ny värld att lära sig när jag går och blir statsanställd.

Under de dagar jag varit frånvarande har det hänt en hel del i världen… Pandemin drar vidare med ökad styrka och vi påverkas en del på jobbet med restriktioner gällande köpcentrum och sådant. Vi får se om det blir som i våras då vi tvingades permittera en hel del med påföljande helg galen administration som nu faktiskt är inne i den andra avstämningsfasen till Tillväxtverket.

På andra sidan Atlanten har vi troligtvis äntligen en ”ny” president. Både under valrörelsen och nu efter har jag plockat bort en hel del ”vänner” på Facebook. Jag har svårt att se alla konspirationsteorier i mitt flöde men ännu värre har det varit att se kloka(?) människor prata till Donald Trumps ”försvar”. Jag har ohyggligt svårt att faktiskt respektera människor som stötar honom i allt han gjort. Visst, han kan kanske ha drivit vissa frågor på ett sätt som är ”sunt” för det ”sönderlobyserade” amerikanska systemet men sättet han behandlar med(och mot-)människor och sättet han uttrycker sig ligger så långt ifrån min egen människosyn man kan komma. Att sedan folk stödjer detta har jag svårt att acceptera.

Det jag tyvärr sett mer av både bland amerikanska vänner men även en del här i Sverige är det sätt som Trump hanterar vetenskap och ”religion”. Detta kopplat till någon slags white power nationalism/patriotism har jag svårt att svälja. När man (svenskar och amerikaner) börjar ge sig på och sprida teorier/åsikter/lögner/dumheter som antingen grundar sig i religiösa skrifter eller annan antivetenskap som 5G-rädsla, ”flat earth”, Coronaförnekelse och ”evolutionsförnekelse då drar jag mig ur. Tyvärr ser jag som sagt tendenser kring detta även i svenska LCHF-communityn och jag har lämnat en hel del grupper då jag tycker att man helt tappat fästet i vetenskapen.

Jag har verkligen inget problem att diskutera med personer som är av annan åsikt än mig men då måste man kunna argumentera med någon form av ”vetenskapligt stöd” och inte bara grunda sig i känslor och ”sunt förnuft”. Jag är verkligen inte någon expert på fysik eller annan naturvetenskap men jag har tillräckligt bra koll för att förstå när jag inte förstå och jag kan acceptera det. Förstår jag något så sprider jag det inte. alternativt tar jag reda på hur det ligger till enligt den vetenskap som finns på området.

Nåja, det kanske inte är dess saker ni kommer hit för utan bruna bilder på tråkig mat utan kolhydrater… 🙂

Idag blev det cheeseburgare med massor av ost och majonnäs.

Intagen blev

/Tommy


This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *