Lyteskomik

Jag följer en hel del intressanta kanaler på youtube och flera av dem kretsar kring flat earth och andra galna påfund. Häromdagen såg jag en underbar debatt där en mycket förvirrad ”flathead” försökte förklara hur ”globeheads” har fel i att jorden är en sfär.

Hysteriskt roligt men på gränsen till lyteskomik. Killen till höger har verkligen inte alla hästar hemma… På bilden har har han ritat en bild där han förklarar hur ljusen från solen bryts av atmosfären för att motbevisa hur man räknar ut avståndet till solen. Problemet är att ljuset bryter åt andra hållet och att man i beräkningarna som görs faktiskt tar hänsyn till detta. I förlängningen av detta misslyckas han räkna om ”miles” till kilometer och han visar att han inte har en aning om hur man räknar på vinklar (som är en viktig del av just dessa beräkningar). Han vet inte vad summan av vinklarna på en triangel är…

Vill man titta på hela spektaklet (3 timmar) finns det här:

Nåväl, idag blev det färdiggrillade revbensspjäll med bea.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *