Ny stjärna under den platta jorden

Idag såg jag en diskussion på min favoritkanal; MCToon.

Gästen idag presenterade en av de mest ”genomtänkta” modellerna för et platt jord. Med genomtänkt menar jag ärligt att han faktiskt på riktigt hade någon slags röd tråd i sitt resonemang och han var lugn, sansad och hövlig.

Naturligtvis var hand ”genomtänkta” modell ganska långt från förankrad i vetenskapen. För det första baseras modellen på denna killes syn på bibeln och att det är Gud som skapat allt precis enligt skapelseberättelsen. Det hävdas också att bibeln tydligt säger att jorden är platt. Detta är något som ganska få kristna faktiskt hävdar men så är det tydligen.

Hur har förklarar han då hur den platta jorden faktiskt fungerar. Jag tar några punkter på hans långa lista av ”bevis”.

  • Istället för 3(4) dimensioner så finns det minst 5.
  • De 5 dimensionerna är portaler som gör att man kan ta sig runt jorden. Ungefär som i datorspel (tex Pac-Man). Dvs när man kommer till kanten flyttas man automatiskt till andra sidan och kan fortsätta där i samma riktning.
  • Stjärnorna är änglar och de befinner sig under den platta jorden men vi kan se dem tack vare någon av de ”nya” dimensionerna då de från undersidan av jorden speglas i den stora spegel som är kupolen som håller atmosfären skild från rymden (som inte finns).
  • Liksom stjärnorna är solen och månen också placerade under jorden.

Sen hade han en hel del andra vilda idéer som förklaras med antingen Gud eller ytterligare dimensioner… Det ska bli intressant att följa denna kille och se hur långt han kommer med sin förklaringsmodell.

Nåja, till frukost idag blev det som vanligt lite ägg och majo och till middag kycklinglårfilé med bea.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *