Aldrig mer bearnaisesås…

Så var det dags… Idag skulle jag ge mig på att smaka alla fabrikat av färdiglagad bearnaisesås jag kunde hitta. Det blev lite att äta sig igenom…

Strukturerad som jag är så var det bara att ta fram datorn och sätta sig med skeden och börja…

En full rapport kommer senare i veckan men jag kan redan nu varna för Druvans bearnaisesås i glasburk. Riktigt usel. Knorrs ”bearnaisesås” var inte heller något vidare. Det är ofattbart att någon kan sälja sådan usel ”mat” med gott samvete. Även om ”smaken är olika” så måste jag säga att jag har svårt att förstå folk som kan gilla dessa två såser… Nåja, mer senare i veckan alltså.

Innan jag satte mig med såserna hann jag jobba några timmar och sen fixade jag middag. Idag blev det en kycklngleversås med curry och smörfräst blomkål till det. Det blev riktigt bra.

 

Dagens intag inklusive all sås blev

Veckorapporten kommer kanske senare i kväll eller i morgon. Ska pyssla lite så det är inte säkert att jag hinner.

/Tommy

 

This entry was posted in LCHF, Matdagbok, Produkt. Bookmark the permalink.

16 Responses to Aldrig mer bearnaisesås…

 1. Johan says:

  Hur kul som helst! Får ju råd och rön att framstå som oambitiösa…
  Mer excel-ark och diagram till folket!

 2. Mattias says:

  Klockrent. Tror mina favvisar är Rydbergs och Lohmanders

 3. Mimmi says:

  Men, sluta med färdigsåser och E-nummer etc, lär dig göra en smörsås själv i stället!
  http://www.tasteline.com/recept/Smorsas__beurre_blanc

  /Mimmi

  • Tommy says:

   Det är inte kompetensbrist när det gäller såser. Jag köper dessa (egentligen bara en sort) för att det är enkelt och den jag köper normalt är faktiskt riktigt god trots tillsatserna. Just den såsen är inte med i testen då den är en uppkryddad variant men det kanske blir en sådan test också framöver…

   /Tommy

 4. Melker says:

  Mimmi: antar att du har en egen ko som du får egen grädde av som du gör eget smör av som du gör egen bea av? dragonen odlar du väl själv och äggen kommer från egna höns? saltet gräver du ur egen saltgruva osv osv. att man inte alltid pallar hålla på med emulgeringssåser när man är trött efter jobbet kan väl inte vara så svårt att förstå?

 5. Melker says:

  förresten, skulle vara intressant att jämföra med hemgjord bea också. är inte alls säker på att det solklart smakar bäst…

  • Katarina Lindström says:

   Men hemgjord bea – det finns ju inget godare på denna jord! Finns inte en chans. Detta till trots äter jag Rydbergs i påsförpackning 🙁

 6. Jenny says:

  Åh gud vad äckligt att gå igenom så mycket burk bearnaise, det skulle jag inte klara. Men jag är mycket nyfiken på resultatet!

  Föråt mig på bearnaisekryddad majonnäs (då de är oljebaserade är de ju mer just det om man vill vara lite petig :P) på bara några få veckor när jag började med lchf för ett antal år sedan, men någon gång ibland vill jag ha 🙂 Ser du har med den jag köpte sist på bilden.

 7. Ingo says:

  Väntar med spänning på resultatet 🙂

 8. Jonas G says:

  Egen bea är gott naturligtvis. Av de färdiga på burk är ICAs chilibearnaise en favorit.

  • Tommy says:

   Nästa testvända kommer vara specialkryddadde såser. Min favorit där just nu är Rydbergs chilibearnaise. Men jag ska testa ICAS också nästa vecka kanske…

 9. Maud says:

  Jag är mest fascinerad av att det finns så många märken av beasås i Sverige. Tänkte jag skulle kolla om det fanns några olika sorter kunde pröva (lite av bekvämlighets skäl), men förutom det franska märket i ditt test finns det vara 6-7 st andra i huvusak kedjans eget märke här i England. Slutade med att gjorde egen.

 10. Lars says:

  Intressant, ser förväntansfullt fram emot testresultatet. Jag har själv provat ungefär hälften av de som du har med på bilden, inte vetenskapligt sammanställt, men jag har ju en favorit iaf. dock inte de som du varnat för. Jag har för vana att alltid läsa innehållsförteckningar och man förundras över vad mycket jox livsmedel innehåller, inget undantag för köp bea-såser heller. Gör du någon utvärdering av det också? En del tycker jag iaf innehåller märkliga indigrenser som man inte alls har hemma till den egna matlagningen. Var det ingen som lyckats få med lite mononatriumglutamat (E621)?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *