Ketonerna ökar igen

Efter bara några dagar ökar ketonerna igen. Från 0,4 till 2,8. Undrar om det är felmätning eller om det kan gå så snabbt… Ska bli spännande att se vad det står på mätaren i morgon.

Det blev en väldig diskussion hor Kostdoktorn. Ibland tycker jag det blir lite väl tjafsigt om ”vetenskap” hit och ”vetenskap” dit. Jag söker mer vetskap än vetenskap. Framför allt det som funkar för mig…

Till helgen ska jag testa lite Cola Zero och mäta ketoner så får vi se. Jag skulle spontant kunna tänka mig att ketonerna till och med kan påverkas av att man sveper 50cl rent vatten. Det kanske blir kontrolltestet dagen efter. Men det beror på om jag kommer över lite billiga stickor

Maten idag blev den nya fetare versionen av coleslaw. Idag med lite Sambal Oelek för färg och smak.

Intagen i princip samma som igår.

 

/Tommy

This entry was posted in LCHF, Matdagbok, Mätning. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ketonerna ökar igen

 1. Mattias says:

  Tjenare Tommy!

  Du har skrivit ”ingen” i rubriken tihihi!!

  mvh Mattias

 2. Åse says:

  Jag gillar ditt uttryck att du söker mer vetskap än vetenskap 😉

 3. Stefan Davidsson says:

  Hej Tommy,
  på vilket sätt mäter du ketonerna / stickor eller kan man mätta dom med blodsockermätaren ?

  MVH Stefan

  • Tommy says:

   Jag mäter med en blodsockermätare som också kan mäta ketoner med speciella (dyra) stickor.

   /Tommy

   • Stefan Davidsson says:

    Hej hej,
    Jag har en sockermätare från abbot men jag tror bara den kan mätta sockervärde eller också så har jag fel stickor ..
    har även köpt ketosstix för ketonerna med dessa ligger jag på en färgskalla som vissar runt 8..

    MVH // Stefan

 4. Martin says:

  Vad är det som ökar dina ketosvärden och innebär hög ketos att du går ner i vikt?
  Jag trodde att jag var igång häromkvällen då det ångade ur öronen av överskottsvärme men igår kväll var jag frusen igen. Får väl köpa stickor så jag får svart på vitt att frusenhet och låga ketonvärden hör ihop.

  • Tommy says:

   När jag mätte ketonerna regelbundet tyckte jag mig se ganska tydligt att nivåerna gick ner när jag åt mycket (över 100g) proteiner.

   /Tommy

 5. Martin says:

  Påverkas dina ketonnivåer av att du hoppar över frukost?

  • Tommy says:

   Jag tror det beror på vad man äter. Äter man något ägg och fett tror jag (utan att ha testat) att man kanske under dagen kan få aningen bättre nivåer. Men det är bara spekulationer. Jag har inte testat.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *