Planer inför helgen

Jag har sagt att jag ska ge mig på att göra liknande tester som kostdoktorn gjort.

Så här ser planen ut för lördagen:

 • 09:00 Test (-2) på fastande mage
 • 09:30 Ytterligare ett test (-1) på fastande mage
 • 09:45 Intag av 50cl dryck
 • 10:00 Test 1
 • 10:15 Test 2
 • 10:30 Test 3
 • 10:45 Test 4
 • 11:00 Test 5
 • 11.15 Test 6
 • 11:30 Test 7
 • 11:45 Test 8
 • 12:00 Test 9
 • 12:30 Test 10
 • 13:00 Test 11
 • 14:00 Test 12

Beroende lite på resultaten kanske jag slutar tidigare eller kör tätare lite längre. Jag har köpt på mig några lådor ketonstickor så de ska nog räcka.

Den dryck jag tänkt att testa vad Cola Zero men jag har via mail fått önskemål att testa någon dryck sötad med Stevia utan koffein. Så jag ska försöka få tag på lite Fun light. Sen kanske jag gör ett kortare test med Cola Zero på söndagen, men det får jag se…

Vad tror ni som läser här. Kan detta vara något? Tips på annan struktur? behöver man mäta varje kvart eller räcker det med en gång per halvtimme? Andreas mätte en gång per 45 minuter… Det kanske funkar det också. Blir billigare i alla fall…

Nåväl, jag tycker att det ska bli spännande i alla fall…

När jag tittar på ketonerna nu efter några dagar med samma mat så drog ketonerna iväg ordentligt i morse. 3,8… Undrar vad det blir i morgon. Vikten går trögare än under förra kontrollerade testet. Då drack jag LCHF-kaffe varje frukost men nu gör jag inte det…

Dagens mat var inget spännande. Jag fortsätter med färsbiffar och coleslaw. Är faktiskt inte trött på detta ännu… Märkligt…

Intagen blev som vanligt:

/Tommy

 

This entry was posted in Ketoner, LCHF, Matdagbok, Mätning. Bookmark the permalink.

15 Responses to Planer inför helgen

 1. Majoren says:

  Vad spännande, jag sätter mig på första bänk!

 2. Åse says:

  Jag har inga tips angående ditt test men det ska bli spännande att se resultatet. Undrar om fast föda med sötningsmedel (får väl bli bakverk då) tar längre tid att gå ut i BS och Ketoner än vad dryck gör? (OM det nu visar något).
  I helgen blir det demo på vårt Coop Forum på CrockPot så snart är det nog fler som lagar grytmat.
  Har nu läst din artikel i LCHF Magasinet och den var (förväntat) bra! Ska ta och göra storpack av kryddsmör tror jag. Vi är lite bekväma här och ställer på bordet fram vårt antika 1 kg krus märkt SMÖR på. Kan ju vara kul med lite smakvariationer på smöret!.

 3. Kul att du kastar dig in i detta! 😀
  Några frågor från mig till ditt experiment.
  Du menar du intar endast 500cl cola på fastande mage och du kommer inte äta och dricka något mer fram till 14.00?
  Vet du hur dina ketoner beter sig fram till 14.00 efter en mugg lchf-kaffe på morgonen efter fastande natt?
  Vet vi hur ketonerna beter sig av bara ett fett intag på fastande mage, ex lchf-vatten?
  Intressant hade ju varit att istället dricka en Fanta light eller liknande på söndagen som är utan koffein, för att just testa aspartam, vilket väl är det du vill testa fram ang cola zeron? Eller är det combon koffein och aspartam du vill undersöka?
  Hur mycket stevia – Fun light skulle 500 cl cola light motsvara? Om du testar stevia, hur mkt tänker du då dricka?
  Ska bli spännade med stevia test :), för jag har gått in i optimal ketos med min sötning vid minst två tillfällen om man bortser från första gången. Ligger också kvar i optimal ketos ”trots” min sötning. När jag gått ner i ketosen (som mest 0,8m dvs inte ur) vid två tillfällen har det varit för mkt stärkelse som spökat.

  Det borde väl räcka med mätning 1 i timmen, det var ju först efter 2 timmar som kostdok var lägst och ytterligare tre timmar var han tillbaka? Låter illans dyrt att mäta så ofta… 😉

  • Tommy says:

   Att inte äta något fram till 14 är inget konstigt då jag normalt bara äter en gång om dagen och det är på kvällen. Så ur det perspektivet är det inget speciellt.

   Tanken är nu att jag kör 50cl (inte 500cl) fun light med stevia (om jag hittar någon) ska gå runt och leta i lite butiker i morgon.

   /Tommy

 4. Anne says:

  Ska blir jàtteintressant att fòlja! Tack fòr att du offrar dig fòr ”vetskapen”!!

  Hàller med Marianne om att det vore intressant med en jàmfòrelsedag (typ som ett ”placebotest”).

 5. Anna B says:

  Håller med ”Marianns LCHF” att man skulle vilja se flera separerade tester – men jag ser ändå fram emot ditt resultat.

 6. Tommy says:

  Ska se hur det blir. En gång i kvarten kanske är lite onödigt. Ska försöka få till flera testet men vill vara så ”ren” som möjligt så att köra en test på lördagen och sedan en på söndagen kanske inte är optimalt?

  /Tommy

  • Maud says:

   Helst skulle du väl vara i samma ketonnivå innan testet så kanske nästa test får vänta till nästa helg, om inte ketonerna är i samma nivå.

 7. LenaK says:

  Det kanske är jag som inbillar mig men jag tycker mig se ett visst samband mellan intaget av protein och ketonnivån, med någon dags fördröjning. Mycket protein ger lägre ketonnivå och vice versa, eller…..?

  • javisst är det så, äter amn för mkt protein eller kolhydrater sjunker ketonerna.
   Problemet är nog också att ketoenrna sjunker vid normal ätning alltid.
   Sedan är det också svårt då man ligger högt i ketoenrna tål mer ketonsänkande mat. Vilket också betyder något i testen.
   En som ligger lågt i ketoenrna åker ur direkt medans en som ligger högt och tom över optimal nivå kan ”fläska på” med ”onyttighetena”.
   Så det är inte enkelt detta…

  • Tommy says:

   Japp, är det något samband som finns i min data så är det det mellan låga proteinintag och höga ketoner…

   /Tommy

   • Maria says:

    Äntligen ett uttalat samband!
    Jag tittar och tittar på allas kurvor, men det är svårt att se några självklara samband!
    Något mer du noterat som är väldigt tydligt för dig?
    Höga ketoner = automatisk viktnedgång?
    Lite/mycket mat eller fett = automatisk viktnedgång?
    Ofta/sällan mat visar sig som viktnedgång?

    • Tommy says:

     Svårt att säga. Jag har en känsla av att vikten rör sig nedåt när jag har höga ketonvärden men samtidugt äter jag lite mer diciplinerat då så vad det är som gör att vikten går ned kan jag inte med säkerhet säga. Känslan är dock att det nog ändå är så att det finns något samband där.

     När jag äter mycket mat så tenderar jag att drick mycket också och då upplever jag att jag går upp i vikt lite. Fett eller ej tror jag inte spelar så stor roll utan det är mängden ”fysisk” mat.

     Antalet måltider är jag övertygad om att det inte spelar någon roll för mig.

     /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *