Cola Zero, blodsocker, dagrapport och Veckorapport 2012-41

Mycket saker på en gång. Vi börjar med det viktigaste.

Idag har jag testat lite hur mitt blodsocker påverkas av Coca Cola Zero. Dagen inleddes med några mätningar som följdes av en bit ost med smör på. Strax efter kl 15 drack jag 50cl Coca Cola Zero. Under hela dagen mätte jag blodsocker var 30:e minut.

Ingen större påverkan från något av intagen. Dippen efter osten kan lika gärna vara en tillfällighet och ”uppgången” var redan igång av någon anledning. Att osten skulle orsaka dippen ser jag som relativt otroligt. Den lilla ökningen som visar sig 2 timmar efter Zeron kan också den vara en tillfällighet. Även om det inte är en tillfällighet så ska man tänka på att skalan i diagrammet är ganska detaljerad så det är ju ingen stor ökning vi pratar om…

Jag vet inte om det är inbillning, men jag kände att jag blev hungrigare på kvällen än jag varit tidigare. Vet som sagt inte om det är Zerons fel eller ej men jag tror nästan att jag upplevt det så tidigare också. Dvs när jag druckit Cola så har jag ätit mer ost…

Jag har ont om ketonstickor så det kunde jag inte testa efter Zeron. Får se om jag gör det nästa helg om jag hittar stickor. Var på två apotek idag men inget hade stickor. Min vanliga ”kran” har inte öppet på söndagar…

Vikten har gått sådär den här veckan ner lite och sen upp lite. Vet inte riktigt varför. Nu i slutet av veckan har det blivit ganska många kalorier och mycket mat generellt. Speciellt idag då jag tryckte i mig alldeles för mycket ost… På tal om ost så kan det kanske vara den som är boven i veckan också. Nu är den i alla fall äntligen slut och jag ska nog inte köpa mer på ett par veckor. Kanske det börjar nedåt igen då…

Ketoner och blodsocker i veckan har rullat på ganska bra. Proteinerna far rätt mycket upp och ner. Jag inser att det är ganska mycket protein i ost… Så även det kanske kan vara bra att testa att parera genom att helt enkelt inte ha så mycket ost hemma.

Förutom en massa ost åt jag idag en slags wook på röd- och vitkål med köttfärs. På denna lite nygjort vitlökssmör. Fett och gott.

 

Om man är sugen på att köpa lite roliga spelprylar kan man titta över på en av mina inaktiva bloggar: www.mctrl.com och fynda lite… Jag måste ju finansiera ketonstickorna på något sätt… Hmmm, undrar om man kan ta dem på friskvårdspengen…

 

/Tommy

 

 

This entry was posted in Blodsocker, Ketoner, LCHF, Matdagbok, Veckorapport. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *