Riktigt fin lax till lunch

Idag drog vi igång ett spännande projekt på jobbet och det blev då utelunch igen. Jag plockade lite från salladsbordet till ”förrätt”.

Sedan fick jag en mycket fin laxfilé men grönsaker istället för potatis. Det var lite morötter bland de andra grönsakerna så de fick ligga kvar… 🙂

Till middag värmde jag en ”gammal” gryta i smörfräst vit- och rödkål. På detta en ordentlig klick vitlök.

Dagens intag blev:

/Tommy

 

This entry was posted in LCHF, Matdagbok, Mätning. Bookmark the permalink.

4 Responses to Riktigt fin lax till lunch

 1. Mattias says:

  Tjena Tommy!

  Jag har gått ner en hel del med strikt lchf. Väger nu ungefär som jag vill väga. Det märkliga är nu att när jag får något kilo för mkt så ”striktar” jag till mig. Det fungerar inte särskilt bra. Här kommer det jag inte fattar alls: Jag testar äta ganska mkt mer liberalt dvs morötter, rödbetor, nötter osv. och DÅ börjar jag krypa ner i vikt igen. Detta är helt tvärt om mot hur det var innan…… Kan du ha någon aning om det här?

  Jag rör mig EXAKT lika mycket som innan.

  Ha det gott / Mattias

  • Tommy says:

   Egentligen vet jag inte men jag upplever på sätt och vis samma sak. Kanske inte att jag går upp i kolhydrater men att bara förändra lite i intagen tror jag (helt ovetenskapligt) kan får kroppen att piggna till lite och då kan det hända lite saker. Jag tror dock inte man ska öka för mycket utan under 20-30g ska man nog försöka hålla sig tror jag.

   /Tommy

 2. lars-olov says:

  förstod att du lämnar morot men njuter av lök, själv älskar jag både morot och lök och trodde att morot va bra, är det möjligen så att det ger för mycket insulinpåslag när man äter morot? jag har ju märk att jag står och stampar på ungefär samma vikt nu under det sista året och det kan ju vara en del av orsaken att jag stampar på samma vikt då jag ofta äter morot, ja det finns nog andra orsaker oxå, grädde och ost e ju kanske inte bra det heller men om jag förstod det rätt så avstår du helt från morot?

  • Tommy says:

   Jag undvek inte moroten direkt för kolhydraterna. Det var så pass lite så de hade nog inte spelat så stor roll. Jag är helt enkelt inte jätteförtjust i morötter.

   Jag har också stått still över ett år. Utan morötter… 🙂 Men med lite mycket ost kanske…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *