Sjukt mycket kolhydrater idag!

Idag har jag fått i mig mer kolhydrater än på de snart tre åren jag registrerat det dagliga intaget. Hela 71g kolhydrater…

Nu kan man ju undra vad det beror på. Naturligtvis har jag återigen offrat mig för vet(en)skapen… Jag drack vid 11:30 idag den första ”riktiga” Coca Colan jag druckit på över tre år. Jag hade tänkt testa blodsockret och jämföra med Zeron jag drack för en tid sedan. I diagrammet nedan ligger båda mätningarna med.

Nu ”äntligen” gav det jag stoppar i mig utslag. Konstigt vore väl annars. Jag blev dock lite ”besviken” eftersom jag faktiskt trodde det skulle bli större utslag och framför allt under en lite längre tid. Jag kände inte heller direkt av någonting annat i kroppen när den chockas med så mycket socker. Men det är väl bara bra antar jag… Nästa söndag tänker jag eventuellt testa 50cl appelsinjuice och jämföra med colan och zero:n

Vikten under veckan har gått ”sådär” Visserligen ner men jag ligger fortfarande lite högre än jag vill ligga. Eller jag tror det i alla fall… Egentligen bryr jag mig inte så mycket. Få se om jag engagerar mig aktivt i veckan som kommer eller om jag bara kör på som vanligt. Funderar på att köra en vanlig ”nollning” utan tanke på proteiner och se om det ”lossnar” något.

Dagens middag blev i princip en exakt kopia på gårdagen. Gräddig köttfärssås på en bädd av vitkål. Ruskigt gott.

Totalt idag fick jag alltså i mig ganska mycket kolhydrater så energiprocenten blir lite ”roliga”.

I veckan blir det ett gäng både uteluncher och middagar men det brukar funka… På onsdag ska jag dessutom köra föredrag om LCHF på jobbet. Det ska bli spännande.

/Tommy

 

 

This entry was posted in Blodsocker, LCHF, Matdagbok, Mätning, Veckorapport. Bookmark the permalink.

13 Responses to Sjukt mycket kolhydrater idag!

 1. Vän av LCHF says:

  Lycka till med föredraget på jobbet!

  • Tommy says:

   Tack. Blir ungefär samma som i Säffle men med lite LCHF-teori som inte ”behövdes” där… Jag har även testat projektorn i konferensrummet och bilderna ser bra ut så det var nog projektorn i Säffle som var lite ”tråkig”…

   /Tommy

 2. Åse says:

  Ja, det var minsann inget LCHF, vad kh beträffar ;P
  Din kropp verkar i alla fall hantera detta bra, eftersom du så snabbt återgick till ditt normala BS! Skönt det!
  Kul för dom som ska få höra ditt föredrag för det är verkligen bra! Lycka till!

 3. Maria says:

  Men var det gott då?

  • Tommy says:

   Bra fråga. Ja, det var det väl. Men helt ärligt funkar Zero lika bra. För 5 år sedan kunde jag plocka ut riktig cola utan problem vid blindtest men idag klarar jag det nog inte. Så jag fick ingen ”äntligen riktig cola”-känsla…

   /Tommy

 4. Maud says:

  Lite synd att du inte mätte ketoner, men gissar att du så keto-adapterad att det inte gett så stort utslag lite såsom BS.

  • Tommy says:

   Ja, jag får se om jag tar mig råd med att köpa lite ketonstickor framöver och gör ett nytt test även på ketonerna. Känne egentligen inte jätteviktigt då jag ändå inte planerar att dricka coca cola igen (förutom Zero då…)

   /Tommy

 5. Ebba says:

  Vilken app använder du för matdagbok?
  Mvh

  • Tommy says:

   Jag använder kostverktyget på lchf.se för att registrera och beräkna maten. Sen slänger jag in allt i Numbers till MacOS (dvs typ Excell..)

   /Tommy

 6. Linda says:

  Hej Tommy!
  Hur gör du den här köttfärssåsen, den ser god ut?

  • Tommy says:

   Håller på och finslipar receptet. Ska försöka fota och trixa lite i helgen. Grunden är köttfärs, lök, vitlök, tomatpuré och massor av grädde…

   /Tommy

 7. Ulla says:

  Det vore mkt intressant om ngn vågade ge sig på att mäta kolhydratrikföda under en längre period, minst 2 dagar upp till 1 vecka. Att äta/dricka ngt kolhydratrikt vid ett enstaka tillfälle ger inte mkt resultat då kroppen redan är inställd på fettdrift sedan länge. Kroppen hanterar kolhydraterna snabbt och rättar in sig i fettdriften samt goda bs- och ketonvärden snabbt.Vid längre tids intag av kolhydrater kommer kroppen att reagera på annat sätt samt måendet oxå om man är kolhydratkänslig.
  Är det inga typ 1 diabetiker som testar att leva i ketos. Jag gör men mkt svårt är det. Då mitt blodsocker kan sjunka till under 4 mmol/l är jag tvungen att äta druvsocker, dricka mjölk eller ngt annat som höjer det snabbt. Så det blir lite kolhydrater då och då, ibland ganska ofta, flera ggr om dagen och ibland många dagar emellan. Att kunna tillsätta rätt insulindoser är ett jättejobb. Varje dag har olika insulinbehov. Detta är ett forskningsområde för vetenskapen att ta tag i.

  • Tommy says:

   Tanken har slagit mig men jag känner att det inte skulle ge mig så mycket. Jag känner inte för att äta ”för mycket” kolhydrater i längden och det är just på ketogen kost det är intressant för mig att se hur min kropp reagerar.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *