Enkät och pizzasmör

Jag har satt ihop en liten webenkät för att se lite vad ni som läser här vill se mer av. Jag har massor av idéer men inte så mycket tid så ni får gärna hjälpa mig med prioriteringarna. Jag har aldrig gjort någon webenkät och letar bra verktyg. Detta är ett jag hittat:

Enkät

Enkäten kommer jag ha öppen hela veckan och jag kommer nog påminna om den i mitten av veckan igen.

 

Timmy har gjort ett smör som ser riktigt gott ut. Jag blev lite inspirerad av det då jag aldrig gjort ett smör med oregano i. Mina tankar drog direkt iväg till pizzakryddor. Ett smör som smakar pizza äter man ju inte varje dag… Så det var jag ju tvungen att testa.

Jag samlade ihop lite kryddor som är pizza för mig. Oreganao, basilika, mejram, lök, tomat och så lite salt och peppar. För att lyxa till det lite hade jag i lite fin olivolja och parmesanost också.

När allt var blandat hade det fått en helt ok färg.

Smaken var lite mesig. Jag behöver ha i mer oregano och kanske aningen mer tomat. Eventuellt lite chili eller något för att hetta till det lite.

Smöret hade jag sedan till två kycklingfiléer som jag stekte och lade på smörstekt spenat. Det blev riktigt gott och det gjorde inget att smöret var lite svagt.

Både före och efter middagen knaprade jag lite Gamle Ole… Ja, jag är fast i osträsket igen… Men det är så nedrans gott så jag kan inte låta bli…

Osten gjorde att proteinhalten drog iväg ganska mycket.

I morgon ska jag starta pottan och köra en lammstek. Medan den ”puttrar” ska jag mäta lite blodsocker och dricka ett glas färskpressad apelsinjuice för att jämföra med codan. Det ska bli spännande. Apelsinjuice har jag inte druckit på väldigt länge.

/Tommy

 

 

This entry was posted in LCHF, Matdagbok. Bookmark the permalink.

5 Responses to Enkät och pizzasmör

 1. Timmy says:

  Ja du Tommy, det var just den smaken jag hade i tanken också men du hann före men med en viss ändring bland ingredienserna.

  Frågan som återstår nu när du har testat pizzasmör, smakar den pizza?

  För mig blir det ett nytt smör i helgen men känns fantasilöst att göra pizzasmör men jag har några andra tankar på smaker men dom får du inte sno 😉

  • Tommy says:

   Njae, inte jättenära pizza. I nästa försök måste jag ha mera örtkryddor. Det blev lite tamt… Men det är ganska nära…

   Vad hade du för tankar om ingredienser som jag inte har med?

   /Tommy

   • Timmy says:

    Att få smör att smaka pizza var ganska svårt.

    Av det du inte hade i blev det champinjoner samt pizzakrydda och en annan ost.

    Får även tillägga att jag har fyllt i enkäten, hoppas du presenterar resultatet efter så vi får se vad folket har sagt 😉

    • Tommy says:

     Jag funderade lite på att ha i tryffelolja men att hacka champinjoner fint och mjuka till dem i lite smör kan nog också funka. Det får jag testa nästa gång.

     Japp enkäten kommer redovisas med siffror och diagram… 🙂

     /Tommy

     • Timmy says:

      Man måste ju smaka av vid varje steg och när jag hade blandat i champinjonerna i smöret blev det riktigt gott så utifrån det måste jag bygga på ett nytt kryddsmör. Tryffelolja kn jag inte säga någonting om, det har jag inte testa, tror jag.

      Stor tumme upp för siffror och diagram, nördigt men ack så kul 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *