En dietists mardröm?

Idag har jag testat ett smör som kommer få alla(?) dietister att gråta…

Japp, baconsmör. Smör med bacon i. Kan det bli bättre?

Blandat och klart ser det ut så här:

Sedan är det rullat och redo för kylen några dagar.

Smöret blev riktigt gott och passar nog till det mesta. Till och med stekt fisk skulle jag tro.

Idag har jag också gett mig på och ”baka” för första gången på länge. Min bror bjöd ju på arrakbollar och jag vill inte vara sämre än att jag också vill testa. Receptet hittades här. Den första missen när jag drog igång var att jag inte lyckades hitta något hasselnötsmjöl så det blev bara mandelmjöl. Den andra riktiga missen var att jag naturligtvis inte läste receptet ordentligt. Jag blandade i alla ingredienser i 250g osaltat smör och tyckte det blev lite tamt. Vid närmare kontroll så var ju receptet bara för 100g smör så det var ju inte så himla konstigt att det kändes som det saknades något… Så det blev alltså en ganska ordentlig sats med ”smet” och delar av den är nu formad i bollar. Jag har lite mindre mjöl än vad det borde vara men jag tror det funkar om bollarna inte får stå ute i rumstemperatur för länge…

Under tillredingen av både baconsmöret och arrakbollarna ”provåt” jag ganska mycket så till middagen blev det inte så mycket extra fett som jag hade planerat.

Efter en lång promenad i ett soligt och relativt kallt Norrköping kom jag hem och skar ner lamm i tärningar:

För att sedan täcka med kokande buljong från gårdagens pottkokning.

Mustigt, varmt och gott!

Jag har ju experimenterat med mina bilder av intagen och lite av de kommentarer jag fått har varit färgrelaterade så jag har nu ytterligare en variant. Av någon anledning gillar jag när fettet är orange men jag kanske kan vänja mig. Jag förstår poängen med rött för kolhydrater och grönt för fett…

Gamla:

Nya:

Jag har även lekt med tanken att ibland redovisa specifika maträtter och energiprocenten från dem. Så här kommer ett förslag på hur det kan se ut för arrakbollarna:

Sen är det ju söndag och lite viktrapportering är på sin plats. Av någon anledning doppade jag hyggligt från lördag till söndag. Jag har egentligen ingen aning om varför, men så blev det. Jag har två vågar jag väger mig på och båda visade stort tapp… Nu sitter jag ock känner mig ”tung” efter allt smör som jag ”provätit” idag så i morgon är det nog plus igen… Även visualiseringen av vikten har fått sig en liten makeover. Först ett diagram på de senaste tre veckorna…

…och sedan ett diagram på hela tiden sedan 6 september 2009:

Som synes är jag relativt fast kring 85kg. Så det är väl där kroppen vill vara antar jag.

/Tommy

 

 

 

 

 

This entry was posted in Hemsidan, LCHF, Matdagbok, Veckorapport. Bookmark the permalink.

10 Responses to En dietists mardröm?

 1. Maud says:

  Sorry mitt smörinlägg hamnade på fel dag. Svarat på enkäten och förutom mätningar, gärna tips & trix och matinspiration, recept.

 2. Maria says:

  Snajsigt med både maten och ”nya layoten”! 😀

 3. Timmy says:

  Är det silat baconfett i den lilla skålen?

  Måste försöka själv pilla lite mera med mina diagram, blev ganska sugen på det nu när dina ser så bra ut.

 4. Anna E says:

  Snyggt!
  O jäklar vilket viktdropp. Är ny läsare och hade inte satt mig in i din historia. Ett nytt liv är väl ingen överdrift kan jag tro? Sjukt bra!!

  // AnnaE

  • Tommy says:

   Tack,

   Japp första två åren gick det bra… Sen planar det ut lite…

   /Tommy

   • Martin says:

    Planar ut lite…????
    Nej, du har ju faktiskt gått upp i vikt trots envetet hårt dietande!!!!
    Någonting verkar inte stämma.
    Jag misstänker att antingen äter du mer än vad du tillstår dig eller så är något annat fel….
    Märkligt är det ju i alla fall och mycket nedslående för oss här ute som följer dig och själva kämpar med övervikt och kost.
    Kan du redogöra för vilken skillnad i kaloriintag resp motion som föreligger nu jämfört med tidigare då du faktiskt gick ner i vikt???

    • Tommy says:

     Nja, jag skulle nog vilja kalla det plana ut ändå. Jämfört med hur det såg ut de två första året så är det relativt plant även om det är en svag uppgång på ”snittet” över lite längre tid än de lägsta nivåerna jag haft.

     Sen att kalla det ”envetet hårt dietande” känner jag inte igen. Det låter som att jag kämpar med maten och anstränger mig för att äta ”rätt”. Så är inte fallet alls. Jag äter det jag gillar och trivs med maten. Jag tror att mina nettokalorier är högre och jag ska se om jag kan få lite tydlig data på kalorier in ut i relation till viktförändringen.

     Sen om det är nedslående eller ej får stå för dig. Jag är ganska tillfreds med den viktnivå jag ligger på nu och har inga problem med att det ”planat” ut.

     /Tommy

 5. Marcus says:

  Såg att du bor i Norrköping. Känner du möjligtvis till någon LCHF- vänlig restaurang där? Jag kommer i vistas där endel i december nämnligen.
  Trevlig blogg för övrigt =)

  • Tommy says:

   Jag är inte så kräsen då jag tycker det går bra lite överallt. Bara att byta potatis mot något annat eller vara helt utan.

   Beroende lite på prisläge så kan jag tipsa om lite olika ställen. Asken och Fiskmagasinet är riktigt bra. De ligger i Knäppingsborg, ett stenkast från där jag bor. Arbetets museum brukar ha trevlig lunchbuff’é.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *