Smör eller bregott?

Idag inledde jag dagen med lite frukost även om jag inte var speciellt hungrig. Återigen är det snålheten som bedrar visheten. En trevlig hotellfrukost är alltid gott, även om det inte ”behövs”. Är det gratis så är det…

Efter en intensiv förmiddag gick vi till den lokala ”personalmatsalen” och där gjorde jag en trevlig upptäckt. I normalfallet brukar man kunna välja mellan Lätta, lätt och lagom och kanske Becel till bröden (om man nu äter sånt). Här var det annorlunda…

Japp, enda alternativen är riktigt smör och bregott. Mycket kul att se!

Själva lunchen var väl sedan ”sådär”… God färsbiff men såsen är redd och grönsakerna lite tåkiga. Jag var iofs inte alls hungrig så jag åt bara upp biffen, inget annat…

Under tågresan hemåt började jag skriva ner lite olika recept och det skulle jag inte ha gjort. Hungern kom som ett brev på posten så när jag kom hem (ganska sent) slängde jag ihop en omelett på tre ägg. Till den lite parmaskinka och baconsmör.

Totalt blev intagen idag:

 

Riktigt mycket enkätsvar trillar in. Hela 126 personer har svarat och så här ser det ut just nu (klipp direkt från verktyget. Snyggare redovisning kommer senare i veckan…).

/Tommy

 

 

 

This entry was posted in Hemsidan, LCHF, Matdagbok. Bookmark the permalink.

4 Responses to Smör eller bregott?

 1. Farmor kaisi says:

  Så sant som det är sagt, är det gratis så är det. Sonen min bjöd mig o sina barn på en Helsingfors-kryssning med buffe-mat till alla måltider! Jag tänkte vara ståndaktig men…. Gissa hur det gick med snåla mig? Jaa, rätt gissat, det är bara att starta från noll igen!

 2. Kattmoster (tidigare Elisabeth som nu återtagit sitt gamla nick) says:

  Med tanke på lunchen var det kanske bra att du åt frukost, trots allt.

  För övrigt vill jag berätta att vi i går testade ditt recept på kycklinglever med curry och stekt blomkål (från LCHF-magasinet). Sååååå gott!!! Och lycko mig som fick resterna till lunch. 🙂

  I kväll ska vi ha grishals med stekt vitkål och currysmör (á la Tommy). Din blogg är helt fantastisk i att inspirera till LCHF-matlagning och så härligt fjärran från alla bakrecept och annat mög man hittar på andra sajter. Såg att du i fortsättningen kommer att medverka i LCHF-magasinet med recept och det ser jag verkligen fram emot. Hoppas bara att tidningen överlever, nu när den fått konkurrens av mindre seriösa tidningar.

  • Tommy says:

   Tack, jo, kycklinglevern är riktigt god. Jag siktar på relativt enkel matlagning och inte för komplicerade smaker eller råvaror.

   Jag hoppas också att LCHF-magasinet överlever. Den behövs verkligen även om jag kanske inte skulle kalla de andra oseriösa. De är lite för glassiga för min smak och viss reklam i dem är tveksam tycker jag.

   /Tommy

   • Kattmoster says:

    ”mindre seriösa”, skrev jag. 🙂 jag vill inte döma ut dem helt. Däremot är LCHF-magasinet mera seriöst och jag har väldigt svårt att förstå den kritik som riktats mot layouten (hos kommentatorer på Kostdoktorn, vill jag minnas). Jag tycker att tidningen är befriande ”ren” och med fina bilder.

    Enkel matlagning gillar vi, maken och jag. När ett recept innehåller 15-16 olika ingredienser blir jag totalt ointresserad. Och det är inte ovanligt när det gäller vanliga ”normalkost”recept. Nä, en bit kött eller fisk med smör eller sås och någon eller några grönsaker är perfekt. Så enkelt och ändå går det att variera i det oändliga. Den stekta blomkålen tror jag för övrigt kommer att bli en favorit här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *