Märkliga(?) resultat på blodsockret

För några dagar sedan sa jag att jag skulle testa hur mitt blodsocker påverkas av fullkornsbröd jämfört med snickers. Jag köpt mig lite bröd och godis (vilket känns lite ”lustigt”) och började sticka mig i fingret igen.

Jag började med att mäta på fastande mage en tid för att sedan äta 57g fullkornsbröd. Anledningen till just 57g är att det är vad en snickers väger…

Jag fick väldigt lite utslag på blodsockret så jag blev lite ”besviken”. Efter en tid tröttnade jag och åt upp snickersen istället. Den gav mer resultat direkt men inte riktigt så mycket som jag trodde. Visserligen poppade det upp en mätning, men det kändes ändå inte riktigt som något tydligt resultat.

Det är möjligt att jag skulle låtit ”de långsammare” kolhydraterna i brödet få lite mer tid på sig att höja blodsockret. Jag kanske testar det någon gång framöver om jag orkar…

Jag lyckades ”missa” gårdagens matrapport. Vi var iväg och spelade lite spel och som det blir då och då så blev det lite sent. Därför kommer både lördagens och söndagens rapport här och nu.

Lördagen inleddes med lite sibyllakorv följt av flaskfilé till lunch.

På kvällen gick vi iväg och jag var lite hungrig så jag tog en kebabsallad.

Intagen för lördagen blev:

För söndagen hade jag planerat att skrämma liv i Croc Poten för att göra en mustig hjortgryta. Ingedienserna (hjort, bacon, lök, vitlök, champinjoner och en liten flaska rödvin) förbereddes:

Väl i grytan såg det ut så här…

…och efter sju timmar blev det så här fint… Perfekt efter en dag på jobbet med påföljande kalla promenad.

Intagen med lite kardemummaskorpor, mat, snickers och bröd blev hela:

Eftersom det är söndag tänkte jag också visa en liten graf på vikten de senaste tre veckorna. Jag fortsätter ligga ganska högt och det beror nog på att jag faktiskt äter ganska mycket mat. Även kolhydraterna drar iväg lite och det påverkar förmodligen. Jag ska se om jag kan ducka lite mat i veckan även om det är julbord på tisdag kväll…

/Tommy

 

This entry was posted in Blodsocker, LCHF, Matdagbok, Veckorapport. Bookmark the permalink.

2 Responses to Märkliga(?) resultat på blodsockret

 1. dufva says:

  Intressant test!
  Du tog samma mängd snickers och bröd
  Är det motsvarande kolhydratinnehåll i båda fallen?

  Man kanske skulle försöka balansera intaget så det blir exakt lika många gram kolhydrater i båda fallen för att få en ännu rättvisare bedömning

  • Tommy says:

   Hmm, Japp, samma mängd ”livsmedel”. I brödet var det då 24g kolhydrater och i snickers 34. Kan göra en viss skillnad. Får testa att växla upp brödet så det motsvarar 34g istället men det får bli nästa söndag.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *