Omstart med ketonmätningar

Jag har sagt att jag ska försöka dra upp fettration lite de närmaste veckorna så då tänkte jag passa på att mäta lite ketoner igen. Idag köpte jag två paket och börjar sticka mig i morgon.

För att få upp fettration behöver jag få i mig mer fett och ett sätt är att äta lite frukost. Istället för LCHF-kaffe testade jag idag ett ”recept” från bror. Mjukmicrat smör som mosas med ägg.

13 0102-TommyTappar -20130102-00022IMG_1490

Jag kryddade upp det med lite salt och peppar och så här ser det ut mosat. Riktigt gott! Nästan lika gott som min feta smöriga äggröra.

13 0102-TommyTappar -20130102-00024IMG_1492

I morgon blir det bara ett ägg och det ska jag mosa med majonnäs.

Till middag blev det idag hjortfärs utblandad med fläskfärs. Även om hjorten är fin ”ren” (hehe) så blir den smakligare med lite fet färs. Naturligtvis ordentligt med vitlökssmör på. 25g per bit… 🙂

13 0102-TommyTappar -20130102-00033IMG_1501

Dagens intag blev rätt bra idag och jag är trots relativt lite kalorier inte alls hungrig. Det är över 1000 kalorier färre än de senaste dagarna.

Skärmavbild 2013-01-02 kl. 20.22.33

Ration är över 2 precis som jag vill ha den.

/Tommy

 

 

This entry was posted in Ketoner, Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Omstart med ketonmätningar

  1. Maria says:

    Ägg och smör/kokosolja har jag ätit till frukost nästan varje dag i snart fyra år, och jag tröttnar aldrig på det.
    Lika gott varenda dag! :0)

    • Tommy says:

      Ja, många kör just ”äggsmör” men jag har aldrig riktigt testat det ”på riktigt”. Majonnäs och ägg har det blivit då och då men av någon anledning inte så ofta äggsmör… Kokosolja och ägg känns inte så gott, men det kanske testas också framöver för att få variation.

      /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *