Jordnötter och raggmunk

Idag tog jag en tripp till Finspång för att boka vår resa till Rom. Vi lyckades lura SAS system så nu är både flyg och hotell fixat. Nu ska vi bara försöka hitta på någonting att göra de dagar vi är där… 🙂

Som vanligt vankades det god mat och idag fick jag raggmunk på broccoli och blomkål med stekt fläsk. Riktigt gott!

13 0112-TommyTappar -20130112-00001IMG_1541

Jag lyckades även pilla i mig massor av jordnötter och cola zero så intagen idag drog iväg lite väl mycket.

För att rädda fettkvoten blev det en burk Sibyllakorv och vitlöksmajonnäs till middag (ja, det saknas en korv… den åt jag direkt när burken öppnades…)

13 0112-TommyTappar -20130112-00002IMG_1544

Intagen blev då till sist idag:

Skärmavbild 2013-01-12 kl. 20.51.54

 

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok, Resa. Bookmark the permalink.

15 Responses to Jordnötter och raggmunk

 1. Farmor kaisi says:

  Flera personer har sagt till mig ang LCHF-livsstil att nu får jag ju aldrig äta raggmunk! Denna artikel visar ju att det går. Jag kan nog lista ut hur man gör degen men tror du att din morsa kan släppa till receptet till den stora ”raggmunkssuktande” skara. Kul isf!

 2. Maud says:

  Hitta på att göra i Rom???? 🙂 Kolla om de har öppna inner/bakgårdar, hade tur vid ett av mina besök och flera kända ”palats” i stan hade öppen innergård, vissa med lite kulturbegivenhet. Kanske de har ”Angels & Demons” guidning, kring alla kända platser i boken.

  • Tommy says:

   Hehe, jo, sysselsättningen lär inte vara något problem. Jag har börjat surfa efter specialguidningar och det finns en och annan ganska spännande. En fyratimmars under colosseum ser kul ut. Där får man se saker man normalt inte får se…

   /Tommy

   • Maud says:

    Eftersom jag gissar att ni kanske inte är så roade av shopping, så finns det säkert mycket att välja på. Jag skulle gärna göra en guidadtur bland ruinerna tvärs över gatan från colosseum och ny tur på vatikanmuseet, finns nog för en hel veckas aktiviteter :).

    • Lotte says:

     Rekommenderar en tur under S Pietro! Mkt spännande, en romersk begravningsplats (aposteln Petrus ska vara begravd där orsaken till att katedralen står där den står)
     smala antika gränder….

     Hade själv ett fasansfullt besök på Vatikanmuseerna. Visserligen finns där oslagbara skatter (Belvederetorson, Sixtinska kapellet med Michelangelos fresker och tusen andra konstverk) men fruktansvärt mkt folk och trängsel gjorde att upplevelsen helt försvann. Inte ens Michelangelos fresker som jag läst om i hela mitt liv och längtat efter gick att njuta av! Högtalarröst som uppmanade besökarna på 5 olika språk att vara påklädd och en kort stund i salen se’n skulle man fösas vidare i fårskocken……

     • Tommy says:

      Jo, det tenderar att bli väl turistigt. Funderar på att betala lite för en mindre glidning. Det är nog värt det tror jag.

      /Tommy

 3. En annan mamma! says:

  4-6 portioner
  300 gr stjälkar/stockar från blomkål och broccoli
  1 större morot
  1 gul lök
  3-5 cm purjolök
  5 ägg
  2 dl keso

  500 gram rimmat fläsk i skivor som steks i smör – spara stekflottet.
  rårörda och osockrade lingon
  2 dl finriven fet ost
  salt & peppar
  smör till stekning

  Riv hälften av grönsakerna på rivjärnets grova sida och resten på den fina. Blanda i bunke med ägg, keso, ost och stekflott från pannan. Salta lätt. Stek rårakorna (ca ½ dl per lagg) på medelgod värme på båda sidorna i rikligt med smör.

 4. Margareta Elborgh says:

  Jordnötter??????
  Var tog de vägen?? uppätna?

  • Tommy says:

   Japp, de åts under dagen tillsammans med lite Cola Zero. De hamnade inte i raggmunken…

   /Tommy

   • Margareta Elborgh says:

    aha, jag är ny på det här så jag behöver ställa lite halvkorkade frågor. Och eftersom jag gillar jordnötter ville jag ju hitta dem någonstans, nu är de uppspårade. Tack!

    Imponerande viktminskning. Eja vore jag där…..
    Tyvärr blev det för mycket sött i julhelgen (och kanske lite för många chokladaskar till veterinären….) så jeansen har blivit lite trånga. Jag borde ju veta bättre som säljer LCHF till hundar (=färskfoder).
    PS. Den där ”Timmy” har han också en blogg?

    • Tommy says:

     Japp, Timmy finns i min lista till höger.

     Jordnötter är inte de bästa ”nötterna” men jag kan inte riktigt låta bli dem hemma hos mina föräldrar. Jag köper aldrig några själv.

     /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *