Stabila ketoner

Nu har jag mätt ketonerna en tid och inget spännande har hänt så jag ”avbryter” mätandet igen. Jag har nu ganska bra koll på var jag ligger med den maten jag äter så då känns det lite meningslöst att mäta.

Skärmavbild 2013-01-13 kl. 18.32.00

Vikten har varit relativt stabil under veckan också. Upp lite på veckomätningen men ändå stabilt. Får om och när det släpper och jag tappar lite till. Jag brukar säga att jag inte bryr mig så mycket men om jag ska vara helt ärlig så börjar jag fundera mer och mer på varför jag i princip stått stilla i snart 17 månader. Nu kan det iofs vara så att kroppen är nöjd där den är och det är ju faktiskt jag också…

Skärmavbild 2013-01-13 kl. 18.31.17

Senaste veckorna ser ut så här:

Skärmavbild 2013-01-13 kl. 18.31.09

Idag var en lite konstig matdag. Jag var ganska hungrig redan till lunch och i sann Tommyanda så fixade jag mat. Jag äter som sagt när jag är hungrig även om det inte följer min ”normala” mat- och sovklocka. Det blev en burk Sibyllakorv med en ordentlig klick majonnäs.

Sen redan vid 16-tiden var jag hungrig igen så då tog jag fram lite hjortgryta från frysen och värmde med lite rent smör på. Nu är jag proppmätt och känner att jag nog inte kommer äta på en vecka…

13 0113-TommyTappar -20130113-00001IMG_1545

Dagens intag drog då iväg lite men det är ju inte så konstigt.

Skärmavbild 2013-01-13 kl. 18.24.42

Jag känner mig ganska rastlös så jag måste försöka komma igång och promenera lite mer. Inte nödvändigtvis för ”motionen” utan för att jag faktiskt saknar det… Så nu hoppas jag på bra väder i veckan…

 

/Tommy

 

 

 

 

 

This entry was posted in Blodsocker, Ketoner, Matdagbok, Mätning. Bookmark the permalink.

6 Responses to Stabila ketoner

  1. Kareng says:

    Du har verkligen gjort en fantastisk resa!

    Det jag fortfarande undrar över är hur kroppen fungerar/reagerar när den under lång tid får leva med ett energiunderskott när man äter lchf?

    Om vi tar dig som exempel så äter du ju oftast väldigt få kcal/dag – nästan alltid vad jag sett under 2000 kcal. Du som man i din ålder borde ju göra av med betydligt fler kcal per dag. Kan det vara så att din kropp nu ställt in sig på svält och vägrar släppa ifrån sig av överskottet och att det är därför du ligger stilla i vikt. Detta brukar man ju säga till folk som kcal-bantar i alla fall. Vad gäller när man äter lchf? Är tanken att man ska ha ett energiunderskott per dag tills dess att man når sin normalvikt?

    Att det underlättar att ligga i svältläge med lchfkost jämfört med vanlig kcal-restriktion förstår jag då man inte känner hunger på samma sätt men är det bra? Man sabbar inte sin ämnesomsättning i det långa loppet som man påstås göra av dieter med kcal-restriktion?

    • Tommy says:

      Hej, tack!

      Jag har aldrig riktigt upplevt något energiunderskott i den bemärkelsen att jag känt av det… Dvs jag har aldrig känt mig orkeslös eller trött på grund av dåligt med mat. Har jag varit hungrig har jag ätit lite smör eller något för att bli piggare…

      Det kan kanske vara så att ”svält” uppkommit men då jag inte är hungrigare än vanligt och jag inne ”begränsar” bara för att… Så vet jag inte riktigt vad det beror på.

      Senaste veckorna har jag experimenterat lite med att äta lite energi till frukost för att inte ligga på konstant 24-timmars fasta. Det har inge påverkat mig speciellt mycket vad jag märkt. Det ägg och smör jag äter till frukost har dock blivit en riktig favorit så det kommer jag köra ett tag till…

      Vi får se var det tar vägen, jag ska eventuellt ge mig på en ny grej från och med denna vecka… Mer om det i dagens post…

      /Tommy

  2. Camilla says:

    Hej Tommy!
    Underbar blogg du har, väldigt inspirerande till en själv som är ny på LCHF. Har själv beställt en keton och blodsockermätare, vilken tid på dygnet ska man mäta för bäst resultat? Tänkte endast mäta en gång per dag gör att se om jag ligger i Ketos eller ej…

    Mvh Camilla

    • Tommy says:

      Hej,

      Tack! Kul att du gillar bloggen och välkommen till LCHF-gemenskapen!

      Jag mäter alltid på morgonen innan kaffet eller något annat. Fördelen med det är att man är relativt säker på att man har ”fastat” så det är en tid sedan senaste matintagen. Om man mäter på andra tider kan så mycket påverka.

      /Tommy

  3. Sonja Storsved says:

    Har du nåt tips på hur man skall komma i ketos..har försökt ”nolla” nu 1 vecka men det blev allt från 3.8 -7.2 gram kolhydrater. Intog 35 gram pressad citron ( för PH-balansen ) , 20gram salladsblad,100 gram spenat och lite gurka. Ägg innehåller ju också kolhydrater, jag räknar 0,3 gram / 100 på ägg. Får inget att hända 🙁 Har hållit på med lchf sen maj 2012 och gått ner 12 kg ( startvikt 88.7 ) och mår annars jättebra, har blivit kvitt en massa besvär. Blodsockret är dock lite högt ibland ännu, men bara på morgonen, det går ner efter mat till 5,2-5,6. Men kolesterolet har stigit till 7,2 !! HDL till 3,0, triglyceriderna sjunkit till 0,6, men LDL stigit till 4,0.. Vågar man ens fortsätta äta ägg ( äter 3-5 om dan ) och fett då det stiger så mycket ?? Jag blir ju lite nervös 🙁 Är supernoga med vad jag äter, skriver ännu upp allt varje dag för att kontrollera mig själv ( har varit en jojo-bantare hela livet ) Tack för din superbra hemsida / blogg, den är outstanding och motiverande 🙂

    • Tommy says:

      Jag vet faktiskt inte. När jag testade som mest så skulle jag säga att det kan vara värt att verkligen hålla nere kolhydraterna men ännu viktigare var nog att inte överäta protein. Egentligen har jag dåligt med data på detta, men det var en känsla jag fick.

      /Tommy

Lämna ett svar till Tommy Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *