Många bra förslag och två vinnare

Jag har fått in ett gäng gissningar och ett hamnade ganska nära. Tillräckligt för att det ska bli en bok i alla fall. Timmy Gissade efter några försök på ”…någon typ av gjutmassa som värms upp i olja för att inte fastna”. Just gjutmassan var i princip rätt…

Jag fick också ett riktigt bra förslag som sa: ”Jo, det är råvarorna till margarin!”. Det var ett så roligt svar så det förtjänar också en bok även om det (förhoppningsvis) är fel…

Vad var det då… Ljusmassa för att gjuta egna genomskinliga ljus… Men vad ska jag ha det till då? Spel förstås…

I många spel används små pappersmarkörer (tokens) för olika saker och det är rätt tråkigt. Jag hittade en kille på ”nätet” som trixat lite och jag stal idén rakt av. De pappersmarkörerna som var klurigast att göra var små flaskor som symboliserar magiska drycker. Panduro var som vanligt en hjälte i sammanhanget. Både de mycket små miniatyrflaskorna och ljusmassan (med tillhörande pigment) fanns där. Även hjärtana på bilden nedan är från Panduro.

13 0310-TommyTappar -20130310-00008IMG_1856

Håll med om att flaskorna, dödskallarna och hjärtana är bra mycket roligare än pappbitarna… 🙂

Det var inte det enklaste att få in ljusmassan i flaskorna… En hjälpsam apotekare kom på att man kunde använda en ”spruta” (som hon kallade något annat) och det funkade efter lite bökande. För att få en uppfattnin så är ”rutorna” flaskorna står på ca 25 mm. Flaskorna är alltså ganska små…

Nåväl, det var det. Böcker skickas ut inom ett par veckor om jag inte lyckas hinna med i morgon. Tjänsteresor varvat med semester vankas en tid framöver…

Vikten den senaste veckan har ökat en aning igen. Mycket mat, kolhydrater och ost (samt lite mer Cola Zero än normalt) kan påverka i olika grad…

Trots att vågen visar en sak så var jag faktiskt och köpte lite kläder idag. Några skjortor där bästa stoleken var Large… Från kläder i storleksklassen XXXXXL till Large på dryga tre år är rätt kul…

Skärmavbild 2013-03-10 kl. 20.23.50

Middagen idag blev rätt mycket kyckling (över 450g) och vitlökssmör. Under kvällen har jag dessutom tyckt i mig över 200g ”gamle Ole”…

13 0310-TommyTappar -20130310-00005IMG_1853

Dagens intag drog iväg till:

Skärmavbild 2013-03-10 kl. 20.17.25

Veckorna som kommer blir spännande. HR-konferens i Stockholm tisdag och onsdag. Sen tidigt som attans flyger jag och familjen till Rom för en riktigt lång weekend. När jag är tillbaka därifrån är jag i Västerås några dagar och sen ska vi ha jubileumsfest med jobbet (som firar 100 år, typ…) den 22 mars. Sen är det vardag igen… Jag ska naturligtvis försöka blogga dagligen även om det kan bli svårt. Förhoppningen är att det i Rom finns trådlöst internet på hotellet. Annars får jag göra som i USA, leta reda på allmänna nät hos Starbucks eller Applestore… 🙂

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok, Resa, Tävling, Veckorapport. Bookmark the permalink.

5 Responses to Många bra förslag och två vinnare

 1. Åse says:

  Det blev himla snygga spelmarker! Man blir riktigt sugen att prova ett sådant spel!
  Vilken storleksresa du har gjort! MYCKET lättare att hitta kläder nu, gissar jag. Och att kunna välja kläder efter smak och inte bara efter storlek.

  Ha en jättefin semester!

 2. Timmy says:

  Jag hade aldrig någonsin kunnat gissa att det var, nog har jag sett sådan typ geleljus men den kopplingen hade jag aldrig gjort men jag bockar och bugar för boken 🙂

  Jag måste även fråga, när du väl gick ned i vikt, åt du lika mycket som nu? Som jag har förstått det så ’äter’ kroppen av sig själv under viktnedgången vilket på ett sätt irriterar mig lite, jag äter inte mycket alls och ibland känns det som knappt något och lite avundsjuk är jag på att du får i dig så bra mängder protein.

  Det ÄR dyrt med LCHF, fina ostar och ny garderob vid viktnedgång..

  Det ska bli spännande att se hur du löser det med mat mm i Rom, jag hoppas på dagliga uppdateringar med bilder 🙂
  /Timmy

  • Tommy says:

   Jag skulle nog säga att jag åt aningen mindre i snitt tidigare även om de dagar det blev mycket var mer än de som blir mycket nu… Typ…

   /Tommy

 3. Nilla says:

  Trevlig semester i en mycket trevlig stad! Har du ”tur” kanske du får se nye påven, med tanke på ditt religionstema tidigare 😉 Väntar med spänning på matrapporterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *