Första dagen i Rom

Idag blev det en mycket tidig avresa hemifrån för att flyga till Rom via Köpenhamn. Vi åkte från Finspång kl 03:45 men det gick förvånansvärt bra.

Väl i Köpenhamn tyckte de andra att frukost var en bra idé och efter lite letane hittade vi en frukostmeny som fungerade. Omelett med bacon. Klockrent och gott. Naturligtvis åt vi inte brädet på bilden…

20130314-0023--2

Jag hoppade över lunchen och till middagen hittade vi en rolig restaurang som var stolta över sin meny då den fanns på massor av språk. Den svenska (och engelska) varianten var ohyggligt rolig och var förmodligen en översättning av ett berusat google. Väldigt konstiga översättningar som gjorde att det nästan var enklare att läsa den italienska menyn…

Till förrätt åt jag skinka och mozzarella. Mycket gott och ”fräscht”.

20130314-0023--10

Varmrätten blev saltimbocca (stavas det så?) och den var mycket gno. En ganska god kronärtskocka serverades till.

20130314-0023--13 20130314-0023--12

Jag drack faktiskt ett glas vitt vin och ett glas rött. Det är ganska ovanligt att se mig dricka vin…

20130314-0023--14

Middagen avslutades med en riktigt stark dubbel espresso.

Intagen blev totalt med några baby bel. Editerade till ny bild då kolhydraterna blev lite fel…

Skärmavbild 2013-03-15 kl. 18.22.24

Jag hittade även restaurangen som för några år sedan fick mig ordentligt magsjuk. Där tänker jag inte äta nu.

20130314-0023--5

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok, Resa. Bookmark the permalink.

8 Responses to Första dagen i Rom

 1. Mikael says:

  Hej Tommy har följt din blogg med intresse ett tag. Själv har jag kört LCHF/Atkins i drygt ett år med bra resultat men verka nu vara på en platå. Funderar på om jag behöver justera min kost, jag äter rätt lite kolhydrater men funderar på om jag kanske äter för lite fett. Jag har noterat att du håller koll på Skaldemans ratio och vill ta reda på hur jag själv ligger till. Jag har läst att man räknar gram_fett/(gram_protein+gram_kolhydrater). Om man pluggar in dina siffrorna ovan får man 146/(141+98)=0.61 men du har räknat fram 0.97. Uppenbarligen har jag missat något. Kan du reda ut det åt mig?

 2. Christine says:

  Undrar bara hur du lyckades komma upp i 98 g kolhydrater? Enligt bilderna ser det inte ut som att du fått i dig så mycket kollisar? Nyfiken på vad det var du åt som drog iväg eller var det bara en felinmatning?

 3. paleoLITE says:

  Efter att ha hämtat mig från chocken tror jag att Tommy menar 8 eller 9 gram kolhydrater… (skrivfel alltså… vinet?) 😉

 4. Modesty says:

  Mmmm inte ett dugg avis… 🙂 ser framemot mer bilder på god itlaiensk mat och tjusiga byggnader och vackra människor.

  • Tommy says:

   En och annan bild på byggnader kan dyka upp. Jag gillar egentligen inte att fota människor så där blir det kanske inte så mycket på minneskortet just nu.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *