Dags för lite siffror

Jag vet att många inte alltid gillar att jag fokuserar på vikt, kalorier och intag men återigen så är det i princip bara data jag samlar in i ”efterhand”. Jag låter mig aldrig styras av kalorier eller ”dåliga” viktresultat. Enda gångerna jag låter mig styras är när jag tex vill experimentera med livsmedel och/eller ketoner. Så då var det sagt igen… 🙂

Idag vägde jag in ganska lågt igen. Hela veckan har knallat på ganska bra. Det är faktiskt den ”tredje lägsta” vikten jag haft på 15-20 år. Delad tredjeplats visserligen, men ändå…

Skärmavbild 2013-06-16 kl. 22.00.06

De senaste veckorna ser ut så här när det gäller vikten

Skärmavbild 2013-06-16 kl. 19.08.23

Hur förklarar men den minskningen? Tja, vet inte riktigt… Jag har rört på mig lite mer än normalt. Även om det varit en tuff vecka tror jag att jag varit mindre stressad än jag varit på jobbet de senaste månaderna och det gör nog sitt också (detta kommer jag utveckla lite mer senare då vi pratat mycket om det på kursen).

Kalorier är alltid svårt att beräkna. Både intag och förbränning men jag kör på exakt samma tänk som jag gjort sedan jag började registrera så datain i sig tycker jag ändå kan ses som relevant. Jag registrerar intagen i kostverktyget på LCHF.se och sen skriver jag in min dagliga aktivitet i mitt datablad och så får jag ett netto… Denna bild och den ovan och ytterligare en längre ner är i samma ”skala” på X-axeln så om jag hade orkat hade jag kanske kunnat lägga dem på varandra för att se om det finns någon möjlig korrelation. Får se om jag orkar göra något sådant senare. Jag har inte riktigt lärt mig hur man gör olika skalor på Y-axlen för olika serier i samma diagram (det är inte Excel utan Numbers om nu någon skulle vilja berätta hur man gör..)…

Skärmavbild 2013-06-16 kl. 19.08.31

För att få en bild av hur fördelningen av energin jag äter ser ut så gjorde jag även en sådan bild. Som man ser ligger energiprocenten från kolhydraterna ganska lågt… 🙂

Skärmavbild 2013-06-16 kl. 19.08.40

Eftersom det är söndag så kan jag ju även visa vikten för hela året som jag brukar även om det redan finns väl många diagram i posten redan…

Skärmavbild 2013-06-16 kl. 19.09.03

För alla som väntar på matbilder så kommer här dagens middag. Det blev de tre korvarna jag köpte i Stockholm i fredags. Ruskigt goda så den butiken ska jag absolut försöka besöka igen. De har massor av spännande korvar och enligt den själva innehåller de inga tillsatser. Jag ska dock maila dem och kolla lite noggrannare vad det är jag äter. Glutenfria står det i alla fall att de är och det sades mig att det inte heller är något potatismjöl eller liknande så det hoppas jag stämmer. Korv kan ju vara farligt gott ibland… Idag stekte jag bara korven (i rätt mycket smör) och gjorde en enkel äggröra på 3 ägg och 50g smör som tillbehör.

13 0616-TommyTappar -20130616-00005IMG_2702

Dagen hade inletts med tre ölkorvar så intagen drog faktiskt iväg lite.

Skärmavbild 2013-06-16 kl. 17.37.48

I morgon ska jag börja mäta morgonketonerna igen tänkte jag. Vi har pratat lite om dem i veckan så jag blev lite nyfiken på att se var jag ligger nuförtiden…

/Tommy

 

 

 

 

This entry was posted in Matdagbok, Mätning, Veckorapport. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dags för lite siffror

 1. Limp says:

  Mycket intressant för en statistiknörd som mig. Höga proteiner i förhållande till lägre fettintag binder vätska i kroppen ? Det är min teori.

  • Tommy says:

   Japp, det jag märkte när jag mätte ketoner aktivt tidigare var att proteinerna påverkade mer än jag trodde. Ska försöka hålla nere proteinerna nu när jag ska börja mäta igen.

   /Tommy

 2. Gunnar says:

  Ser att du hade en viktuppgång innan vikten föll på slutet. Kan det vara så att du fått i dig extra salt utan att du varit medveten om det? Ett extra saltintag skulle då binda mer vatten i kroppen och vikten skulle stiga. Om saltet försvinner ur kosten så gör vattnet det också och vikten rasar.

  • Tommy says:

   Ja, jag tror salt och vatten påverkar rätt mycket. Igår drack jag rätt mycket vatten och nu ”ökade” jag ett helt kilo, Jag drack definitivt inte en liter extra vatten igår så andra saker påverkar naturligtvis också.

   Tommy

 3. Cool indlæg for en statistik og tal nørd som mig :0) Glæder mig til at høre hvordan det går med dine keton målinger de kommende dage. Har sagt det før men din blog er bare super interessant !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *