Upp lite igen

Till att börja med vill jag tacka alla som skriver positiva kommentarer både här och hos Kostdoktorn! Lite svårt att tacka alla enskilt men jag försöker så gott jag kan. Det är alltid uppmuntrande att få så mycket positiv feedback och det ökar motivationen att skriva mer och mer. Både böcker, bloggar och artiklar…

Som jag trodde skulle lite av all vätska stanna i kroppen från igår så nu är jag överviktig igen… 🙂  Från igår till idag ”fastnade” 0,9 kg men de blir jag nog av med vad det lider.

Det jag glömde skriva igår var den siffra jag får på visceralt fett gåt ner ett snäpp både igår och idag. Jag har legat på en väldigt stadig 8:a som någon gång poppat upp på 9. Nu har den varit 7 i två dagar. Exakt vad siffran i sig innebär vet jag inte men naturligtvis ska den vara så lågt som möjligt då det viscerala fettet är det ”farligaste” att samla på sig.

[EDIT) Hittade detta i manualen till vågen.

Skärmavbild 2013-07-20 kl. 23.24.18

7 är alltså helt ok.

Någon som har någon bra sida att läsa om just detta. Det finns lite hos Kostdoktorn men jag vill hitta mer…

[EDIT]

Idag var jag iväg och ”hobbyade” mig hela dagen och det brukar innebära mer Cola. Idag hade man ”som tur var” ingen Zero att sälja så jag fick nöja mig med vatten och kaffe. Det var nog lika bra det.

På vägen hem stannande jag på Coop och köpte den största entrecoten jag köpt (tror jag). Hela 440g.

13 0720-TommyTappar -20130720-00001IMG_3079

Den stekte jag och åt med ångad broccoli och ett kryddsmör smaksatt med aningen dijonsenap, dragon, persilja och lite pepparmix. Riktigt gott!

13 0720-TommyTappar -20130720-00003IMG_3081

Intagen idag blev till sist

Skärmavbild 2013-07-20 kl. 23.03.05

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

13 Responses to Upp lite igen

 1. Gunilla says:

  Hej Tommy! Jag trodde man skulle dricka mycket för att gå ner i vikt. Men det är tydligen fel då? Finns det en gräns, så man inte går upp i vikt utav det?

  • Tommy says:

   Oj, jag kanske fokuserar lite mycket på vätska. Jag hanterar min vätska på precis samma sätt som maten. Är jag törstig så dricker jag. Man ska absolut inte undvika vätska bara för att ”tjäna” några hekto. Får skriva lite om detta i dagens post tror jag.

   /Tommy

 2. Karin20 says:

  Hej Tommy, då duktig du är! Har du mycket hud över? För mig som sett dig ser du ju absolut inte överviktig alls! Hudöverskott kan ju väga en hel del. Jag har en väninna som tog bort 10 kg bara genom att ta bort det lösa skinnet efter stor viktnedgång.

  • Tommy says:

   Det hänger hud. Under hakan, överarmarna och på magen. Halsen börjar ordna till sig och armarna är ok. Kring magen hänger det en hel del. Om jag skulle försöka skära bort det är det säkert 3-5kg till bort… 🙂

   Men som jag skriver då och då så bekymrar det mig inte så länge jag inte får medicinska problem av det.

   /Tommy

 3. Busmamman says:

  Hej och grattis till din otroliga viktnedgång!

  Jag hittade hit via Kostdoktorn och har nu lagt till din blogg bland mina favoriter. Här kommer jag trivas. 🙂

  Nu till min fråga. Vad använder du för tabell/program/lista för att räkna ut näringsvärdena i det du äter?
  Och väger du alltid din mat? (oups, det blev visst två frågor)

  Undrar Busmamman

  • Tommy says:

   Tack!

   För någon dag sedan visade jag lite bakom kulisserna. Där finns en bild på det kostverktyg jag använder. Det är på lchf.se

   http://www.tommytappar.se/?p=4319

   Nej, jag väger inte maten exakt men jag har fått väldigt bra kläm på mängder. Smör är ju lättmätt med skalan på paketet, färs och kött försöker jag paketera i normala ”tommyportioner” om 300 eller mer… 🙂 Så jag har rätt bra koll på vad jag stoppar i mig.

   /Tommy

   • Busmamman says:

    Tack för svar, ska kika in på lchf.se och se om den är till hjälp.
    En följdfråga angående detta att räkna ut energivärden på maten.
    Ska man ange ”rå” eller tillagad vikt på de olika livsmedlen när man vill få fram protein, fett och kolhydrater i gram?
    (tänker mig nu när man anger t.ex en viss mängd köttbit olika tabeller/program)

 4. Busmamman says:

  Jag har ännu en fråga.

  Det här med visceral fettnivå, hur kan vågen räkna ut det?
  /Busmamman igen

  • Tommy says:

   Ingen aning och det gör mig skeptisk till mätningen. Att den kan räkna ut fett% och muskel% förstår jag men hur den vet var fettet sitter har jag svårare att förstå…

   /Tommy

   • Busmamman says:

    🙂 Ja, det är just det jag också funderar på…

    Men det här att den kan räkna ut fett- och muskelprocent, beror det på att man programmerar in några andra mått, t.ex längd, midjemått osv?

    • Tommy says:

     Ja, jag tror den tar viss hänsyn till sådant. Det är i alla fall inprogrammerat för att räkna ut BMI så det är inte otroligt att infon används även till impedansmätningen.

     /Tommy

 5. Susanne L says:

  Hej och grattis till din framgång Tommy. Är lite nyfiken på vilken våg du har?!

  /Susanne

  • Tommy says:

   Hehe, jag har två vågar. Den som mäter fet- och muskel% är en Omron (Omron Impedansvåg BF 511, kan den heta…). Den andra är en ”claes ohlsson” jag köpte när jag började för den gick upp till 180. Jag trodde jag hade bred marginal till det men det visade sig att det inte var så långt ifrån max… 🙂

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *