Dags för LCHF-loppet och nytt nummer av LCHF-Magasinet

I morgon blir det premiär för mig när det gäller motionslopp. Det är dags för LCHF-loppet i Stockholm. Jag tänker dock inte springa utan bara gå runt tänkte jag. Jag har ”övat” hela veckan och gått 5km varje morgon innan jobbet. Då jag bara har en kort bit till jobbet från hemmet har jag gått en ordentlig extrasväng.

Skärmavbild 2013-08-23 kl. 20.43.50

Så det är inte direkt raka vägen till kontoret… 🙂

Loppet i morgon är på just 5km så det har varit bra övning.

Jag kommer inte ladda på något speciellt sätt utan kommer nog inte äta något förrän i morgon kväll när jag kommer hem från Stockholm. Det kan iofs eventuellt bli något efter loppet tillsammans med lite forum/fb bekanta. Möjligtvis kanske man får något ätbart i ”goodiebagen” man tydligen ska få också även om jag är tveksam då LCHF-klubbens butig generell har lite för mycket godisprodukter för min smak.

 

Jag har även fått ny deadine för nästa LCHF-magasin och tänkte fråga här om någon har önskemål på både innehåll i krönikan och recept ni sett här på bloggen och som ni tror kan passa i tidningen.

 

Till middag idag blev det en Tommy-klassiker. Kycklinglårfilé, vitlökssmör och broccoli. Skönt att vara tillbaka…

13 0823-TommyTappar -20130823-00001IMG_3368

Jag har bytt kostverktyg och i det nya innehåller kycklinglårfiléer aningen mer fett än det tidigare så kalorier och fetratio blir lite högre än tidigare. Idag var det iofs också rätt mycket kyckling (450g) så det påverkar ju naturligtvis totalen också.

Skärmavbild 2013-08-23 kl. 20.18.55

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dags för LCHF-loppet och nytt nummer av LCHF-Magasinet

 1. Laurel says:

  Hur gör du mätningen av maten? Väger du allt innan du tillagar eller hur går det till? Var gör du själva uträkningen? Är det på något ställe där det kostar pengar? Du kanske har berättat detta flera gånger men jag hoppas på svar!

  • Tommy says:

   Jag använder alltid (i princip) rå vikt.

   Tidigare använde jag kostverktyget på lchf.se men nu har jag faktiskt bytt till en app i iphonen som heter ”Shape Up”. Den känns helt ok om man är lite försiktig… Tror inte den kostar pengar om man nöjer sig med grunderna men jag köpte den och då öppnas lite fler inställningar även om jag på rak arm inte minns vad… 🙂

   /Tommy

 2. Laurel says:

  Lycka till i LCHF-loppet! Jag funderar på önskemål till tidningen!

 3. Katarina L says:

  Förslag till krönika kan tex vara hur/om du förändrat din ”självbild”. Hur länge det dröjde innan du vant dig vid den ”smale” Tommy.

  Själv så gick jag från blondin till brunett, tog 2 år att vänja sig vid att det faktiskt var jag själv där i spegeln…… :))

  Lycka till med krönikan! Och ett jättegrattis till att du klarade motionsloppet!

  • Tommy says:

   Det var en bra idé til lartikel men jag försöker hålla min krönika i tidningen närmare kopplat till mat. Men jag ska absolut fila lite på självbildsartikeln. Det är faktiskt något jag funderat väldigt mycket på under ”resan”.

   Jag har nog bara känt igen mig på riktigt i ca 1 år nu…

   /Tommy

 4. Katarina L says:

  Nämen då var jag inte helt fel ute då!
  Jag kan tänka mig att självbilden som man har ibland kan vara till hinder när man går ned i vikt, att man inte ser vilken vacker svan man blivit eller är på väg att bli.
  Men är väl likadant med anorektiker som bara ser en fet kropp i spegeln trots att de i många fall är klart undernärda och skrangelsmala. Undra om det är någon som forskat i varför hjärnan inte hänger med när kroppen förändras i endera riktning? Eller hur det hela kommer sig?

  Om jag nu ska ge ytterligare krönike-tips så kan det tex handla om:

  *Ost. Favoritsorter? Vad man kan göra med ost? Extra gott till…?
  *Dina favoriträtter.
  *Vad du numera kan sakna i din kosthållning, jämfört med hur du åt före LCHF.
  *Kan man vara vegetarian och ändå äta LCHF-godkänt?
  *Hur hård tycker du man ska vara i kosthållningen? Ska man tillåta sig något som man supersaknar trots att det är innehållsmässigt är ett enda stort NO-NO?
  *Hur peppar man sig för att laga mat när man är ensamstående?
  *Vilka är dina favvokryddningar? Eller favvosmör?
  *Hur tänker du när du går och handlar? Tar vad som faller dig in eller går efter planerad matsedel?

  Puh..listan går att göra lååång, men nu ska jag ta tag i mitt eget arbete!
  Ha en superbra dag! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *