Hälften kolhydrater i goodie-bag

Jag var som jag skrev igår lite misstänksam mot chokladen i goodie-bagen vi fick igår. Idag har jag testat mitt blodsocker före och efter ätandet…

Det jag tycker är lömskt med denna och liknande produkter är att man redovisar näringsinnehållet ”per serving”, dvs per portion och inte per 100g. För oss svenskar är vi inte vana vid detta tan tittar bara på antalet gram och tror att det är per 100g. I detta fall är alltså näringsinnehållet per serving vilket är 34g. Totala mängden kolhydrater per 34g är i denna kaka 18g. Det innebär i princip tre gånger så mycket per 100g och det ger 54g per 102g. Så 50g per 100g utan att räkna sönder något. Hälften av innehållet är alltså kolhydrater. Sen är visserligen bara 3gr per serving socker och så tillkommer 14 g (per serving) Maltitol samt 1 g fibrer. Så totalt alltså 18g kolhydrater av 34g choklad…

Hur påverkade detta då mitt blodsocker idag?

Jag började sticka mig några gånger innan jag åt chokladen sen fortsatte jag en stund efter. Visst gav det ett litet utslag men inte sådär jättemycket.

Skärmavbild 2013-08-25 kl. 22.47.42

Det jag dock kände (inbillat eller ej) var att jag ganska snabbt blev hungrig. Jag skulle iväg och spela spel men hade planerat att inte äta något innan utan äta senare på kvällen när jag kom hem. Nu blev jag ganska hungrig innan jag skulle ge mig iväg så jag slängde ihop den planerade middagen redan vid 13-tiden. Märklig känsla men jag vet som sagt inte alls om den berodde på chokladen eller något annat…

Om några helger ska jag nog göra ett liknande test med brödmixen vi fick…

Vad blev det då för middag till lunch? En riktigt god kycklingsoppa som jag testlagade till LCHF-Magasivet. I morgon ska jag ”snygga till receptet lite och ta lite bilder. Aningen ”mager” så jag ska försöka få upp fettet lite. Förmodligen med ett syrligt citronsmör…

13 0825-TommyTappar -20130825-00002IMG_3398

Intagen idag blev på grund av chokladen och lite ”dyra” grönsaker ganska högt på kolhydratssidan.

Skärmavbild 2013-08-25 kl. 22.27.07

Vikten under veckan har varit uppe och vänt på dryga 83 kilo igen men idag var jag nere under det igen.

Skärmavbild 2013-08-25 kl. 22.24.46

/Tommy

 

This entry was posted in Blodsocker, Matdagbok, Veckorapport. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hälften kolhydrater i goodie-bag

  1. Ann Kristin says:

    Jag ska ställa upp i näta års lopp, när jag har tappat 30 kg till 😉 Jag har inspirerats av dig och köpt kostrådgivarboken, ev satsar jag på en karriär om ett år, men först måste jag ju bevisa att det funkar. Boken är faktaspäckad, och lagom att läs in sig på i sakta mak. tack för din blogg, återigen.

  2. Per Wikholm says:

    Närmare 45 g maltitol per 100 g med andra ord. Grovt kan man räkna med att maltitol till ca 50 % tas upp av kroppen och omvandlas till socker.

    • Tommy says:

      Hehe, ja. ”No added sugar” heter det på omslagspappret… Undrar om man inte lika gärna kan äta bra choklad med ”äkta” socker lika gärna som en sådan hät konstig bit belgisk choklad från Kanada…

      /Tommy

Lämna ett svar till Tommy Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *