Filmtajm

Idag riggade jag upp telefonen i denna

14 0404-TommyTappar -20140404-00004IMG_6100

och spelade in hela matlagningsprocessen. Från ren arbetsbänk till fotografering. Jag hoppas det går att se detta första försök till film. Jag har inte lagt något tid allt på redigering då jag vill att den ska vara så ren som möjligt. Den är lite lång men det är bra musik hela vägen…

Nåväl, resultatet efter ca 13 minuter var i alla fall detta:

14 0404-TommyTappar -20140404-00001IMG_6097

Kyckling, broccoli och pepparsmör.

Intagen blev måttliga

Skärmavbild 2014-04-04 kl. 21.55.39

I helgen är det LCHF-kryssning på Östersjön så vi får se hur det blir med postningar. Jag minns inte om det gick att komma åt nätet från båten utanför Telias mobilmaster så vi får se. Det ska bli riktigt kul att träffa en hel massa nya och gamla bekanta!

 

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

8 Responses to Filmtajm

 1. Gäst says:

  Filmtajm var ju jättebra! Kul.

 2. Åke says:

  Jag ser att du inte använder smörbyttan. Jag köpte också en sådan, från lchf-butiken för över ett år sedan, men kom snabbt fram till att själva avdelaren inte är skarp nog att dela smör som är kylskåpskall. Jag antar att du har samma erfarenhet.
  Kul med film, mer sånt.

  • Tommy says:

   Det var nog ingen tanke alls utan jag tog det paket jag hade öppet i kylen. Byttan har smör i sig men visst, när smöret är riktigt kallt är det ganska svårt att dela med avdelaren.

   Vi får se om det blir fler filmer. Förmodligen men då kanske lite mer ”regisserat” nu lät jag bara kameran rulla…

   /Tommy

 3. Syro says:

  Härlig spontan film som visar att riktig mat inte tar lång tid att laga. Jag blev avundsjuk på din ångkokare till mikrovågsugnen så nu ska jag googla och se var jag kan hitta en liknande…

 4. Fredrik says:

  Kul och se och bra musik!
  Är det grillkrydda du har på kycklingen?

 5. Pingback: Matlagningsvideo « De omnibus dubitandum / neoLITE

 6. Harry says:

  Kul med video, fortsätt med det! 🙂
  Ett tips… låt stekpannan svalna på spisen i sin egen takt. Det förlänger hållbarheten. Om du kyler ner den genom att spola kallt vatten allt för många gånger så kan den ändra form. 🙂

  • Tommy says:

   Även om det kanske inte syns så är temperaturen inte speciellt hög sista minutrarna så jag tror inte faran är så stor. Men visst, lite tidigt tog jag den till vattnet. Normalt kanske jag låter den stå en stund även om jag brukar försöka få hyggligt rent relativt snabbt…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *