Att blåsa rött…

Efter att både Kostdoktorn och Martina skrivit om den svenska ketonmätaren Ketonix var jag bara tvungen att beställa en. Det är lite skönare att blåsa jämfört med att sticka sig i fingret…

Min statistik är hittills lite ”tråkig”. Bara rött.

Skärmavbild 2014-04-10 kl. 22.22.49

I tisdags tog jag med ”blåsan” till jobbet för att testa de andra färgerna… Det blev både lite gula, blå och gröna blåsningar. Så prylen funkar nog… Själv blåser jag ju alltså bara så här:

14 0407-TommyTappar -20140407-00055IMG_6160

Till middag idag gjorde jag ett gott avokadosmör till tre färsbiffar och broccoli.

14 0410-TommyTappar -20140410-00006IMG_6189

Intagen blev

Skärmavbild 2014-04-10 kl. 22.31.46

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok, Mätning. Bookmark the permalink.

18 Responses to Att blåsa rött…

 1. Caspar says:

  Haha, här blev man orolig att herrn gett sig ut på fyllekörning och åkt fast när man läste rubriken. För väl att det inte var så.

  Tämligen meningslös apparat just för dig. 😉 Om det ändå funnits mörkrött, ännu mörkare rött och jättemegasuperduperrött..

 2. Trollbus says:

  Jag blev också nyfiken och har köpt en Ketonix. Förut har jag mätt blodketoner i perioder och det blir ganska dyrt.
  Blåste idag rött och mätte samtidigt blodketoner till ett värde av 2,5 mmol/L.
  Trodde nog att rött skulle börja vid ett något högre värde. Om jag någon gång blåser grönt eller orange ska jag passa på att mäta i blodet då också för att få en liten aning om nivåerna.

 3. Modesty says:

  Ser med spänning fram mot din mätserie, har blåst både gult och rött och efter nötfrossa grön (lite skämmigt). Mäter numer endast blodketoner en gång per vecka, så inte så många värden att jämföra med ännu.

 4. niklas adolfsson says:

  Jag har också köpt en Ketonix, jag väntar med spänning på dina jämförelser med blodmätning. Jag kör strikt LCHF nu sedan en tid och har sedan jag fått den hela tiden blåst Orange/Gul. Jag har tyckt att jag måste blåsa länge för att den skall slå över från Grön som den går till direkt men blåser jag länge så går den till Gul alltid.

  Igår blåste jag riktigt länge och då gick den till Orange och sedan till Rött också för första gången. Jag funderar nu direkt på om jag kunnat fått Rött hela tiden om jag blåst tillräckligt länge. Jag känner att jag skulle vilja ha mer koll på hur noggrann den är och att jämföra med blodtest är väl det enda sättet antar jag.

  Jag skall be min fru att testa den också för att se om den går till mer än Blå för henne, hon äter inte i närheten av LCHF så den borde inte ens gå till Grön tycker jag.

  • Tommy says:

   Jag har själv blåst gult några kvällar nu. Ska testa med lite blod med start efter påsk tänkte jag. Ska bara hitta mina stickor…

   /Tommy

   • Jag är skeptisk. Blåst i min Ketonix några dagar nu, men den lyser i princip bara grönt. Har klockat mina mätningar. Använt de absolut sista av utandningen, allt enl rekommendation. Mina blodtester har däremot visat optimal ketos. Vet inte när på dygnet jag bygger och buffrar upp med blodketoner, men tillstymmelse av tillverkning har jag inte fått något utslag för 🙁 Vad gör jag för fel? Har du haft möjlighet att jämföra med dina blodketoner? Med vänlig hälsning Ing-Marie

 5. Hej!
  Undertecknad har nu provat Ketonix i över en månad i stort sett varje dag. Den fungerar och stämmer väl med vad jag har ätit.
  Men – en sak är lite kuriös: Jag ser en tydlig tendens att blåsa rött från 17-tiden på eftermiddagen och hela kvällen. På morgonen däremot är allt tillbaka till grönt och sedan med samma utveckling mot rött på kvällen…
  Någon som märkt detta och kanske har funderingar om orsak?

  Hälsningar i maj 2014
  Rolf Aronsson

 6. Anders Aasa says:

  Hej Tommy, hur beställde du din ketonix? har försökt att mejla dem men mejlet studsar bara tillbaka… köpte du ”sport” eller ”standard” varianten.
  Mvh Anders.

  • Tommy says:

   Jag har standardvarianten och tog från ketox.com tror jag det var. Ska kanske köpa en sport i höst för skojs skull…

   /Tommy

 7. Susanne Büttner Eis says:

  Vad är skillnaden på standard och sport-varianten?
  MVH Susanne

  • Tommy says:

   Sportvarianten är mer ”detaljerad” om jag fattat rätt. Dvs den är känsligare och skalan är nog lite annorlunda. Men jag vet inte helt säkert.

   /Tommy

 8. Kurt Nilzén says:

  Hur går det med Ketonix. Är det något som du kommer att fortsätta med och kan du rekommendera den?

 9. Cissi says:

  Hej!
  Jag har också köpt en ketonix röd 2015, som jag har ställt in på ”sport” inställningen. Hittills har jag som mest lyckats blås så att jag har fått ett utslag på gult med 7 blinkningar. Verkar ta sin tid att komma till rött! Inte ”bara” att komma in i ketos och sen stanna där, det är min erfarenhet iaf! Tips och tricks mottages tacksamt!

  Med denna inställning, är det först när man når rött som man har gammat i ”optimal ketos”, dvs 1,5-3mmo/L??
  Hittar bara info gällande mmo/L men inte hur dessa korrelerar till utandningsluft.

  Tack för hjälpen i förhand!
  Lev väl

  • Tommy says:

   Du skulle kanske försöka få tag i en blodmätare också för att se hur du verkligen ligger till. Jag tror dock att gul med så många blinkningar är rätt bra.

   Tror inte det finns någon ”exakt” korrelation mellan ketonixen och utandningen. Man mäter lite olika saker.

   /Tommy

 10. Ketonix 2015 är helt annorlunda mot de tidigare varianterna eftersom den har andra möjligheter att anpassa till eget bruk.
  Korrelationen fungerar hyfsat mellan andning och blod faktiskt, marginella skillnader. Jag har precis skrivit ett par blogginlägg om hur den nya Ketonixen är möjlig att anpassa efter vad man själv behöver.
  Om man ställer in sin Ketonix på Nutritional stämmer den väl överens med den gängse synen på Optimal Ketos. Blåser man grönt är man inom blodintervallet 1,5-3,0, gör man det inte är man under, blir det gult/rött är man långt över.
  Det är långt svårare att blåsa grönt med 2015 inställd på Nutritional än vad det är med de andra inställningarna

  • Tommy says:

   Jag blåser ganska sällan nu igen men jag ska försöka göra det oftare. Kommer inte ihåg vad min är inställd på. Ska kolla det.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *