En hel timme i radion

En timme i radiostudion gick riktigt snabbt. Mycket trevligt med duktiga programledare. Det tekniska var lite förvirrande och vi pratade rätt mycket under låtarna så jag måste säga att jag kände att det var lite svårt att hålla koll på vad jag egentligen sade ”live” och vad vi bara pratade om i studion. Men nu när jag lyssnat så känns det riktigt bra. Det blev inte alls så rörigt som jag tyckte det fanns en risk för. Med största sannolikhet har jag nog de erfarna radiopratarna Titti och Lars att tacka för ”styrningen”. Det som fascinerade mig mest med hela grejen var att den effektiva ”prattiden” för en timmes radio är ganska kort. Mycket musik och nyheter äter tid…

Bilden är ”lånad” från SR’s hemsida:

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 21.37.19

Jag var lite nervös innan men jag är som sagt riktigt nöjd. Om man vill lyssna så finns hela programmet här. ”Min” timme börjar 1:30 in ungefär.

Kvällens middag blev currykryddad både kyckling och smör. Jag kände för lite starkare så jag öste på rätt bra med kryddorna så det blev nästan lite ”svettigt” i pannan… 🙂  Men gott blev det.

14 0411-TommyTappar -20140411-00006IMG_6199

Intagen blev

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 21.20.13

 

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

23 Responses to En hel timme i radion

 1. Nelliesmamma says:

  Hallå där!
  Jag tyckte det lät jättebra! Roligt att du ska promenera alla gator i stan. Själv är jag helt och hållet nöjd med att gå promenaderna runt när jag är ”hemma” på besök… Fast det tar ju såklart inte 10 timmar. Jag tror jag döööör av skratt!!

  • Tommy says:

   Att promenera runt i fina Norrköping är väldigt kul. Idag när jag gick en sväng såg jag ett stort hus jag inte tänkt på tidigare så någon dag framöver måste jag gå närmare och se vad det är… Man hittar alltid något nytt! Norrköping är superfint!

   /Tommy

 2. Malin says:

  Det var en kanonbra och intressant intervju. Vad pedagogisk och rolig du är 🙂 Bra jobbat!

  • Tommy says:

   Tack!

   Det är lite svårt att vara pedagogisk alla gången men jag tror jag lyckades hitta en bra nivå. Man förstår lite hur svårt det kan vara när en lyssnarfråga gällde vad en kolhydrat är. Jag har levt i den här världen så länge så ibland tror jag alla vet ungefär vad jag vet men så är det inte… Jag har mycket kvar att göra för folkbildningen… 🙂

   /Tommy

 3. Gäst says:

  Jag kan inte lyssna – får felmeddelande – ljudspelaren kan inte starta Felkod: 66

  Nån som vet varför?

 4. Ethel Loberg says:

  Jättebra svar Tommy! på jättebra frågor. Så himla rent och lättfattat förklarat om det eviga fettet, dessutom helt babbelfritt.
  Önskar att detta kunde kopieras till P4-Värmland.

  Tack för en mycket trevlig timme!

  • Tommy says:

   Tack,

   Jag är alltid orolig för att jag blir babblig. Jag tycker det är så himla kul att prata med både redan insatta och skeptiker/nyfikna så jag har ibland svårt att inte bara babbla på… Men när jag nu lyssnar på detta verkar jag tyglat mig ganska bra. Förmodligen har jag musiken att tacka för det…

   /Tommy

 5. J says:

  Jättebra inslag som beskriver verklighetens LCHF, inte kvällstidningarnas version. Lite fascinerande hur svårt programledarna verkar ha att ta ordet LCHF i sin mun, det låter konstlat för dem? Är de rädda att snubbla på bokstäverna eller är det deras skepsis som lyser igenom?

 6. S says:

  Det är lustigt hur självklart det är att stå sig uppåt 20 timmar på en stadig köttmedsmör-middag för oss som lchf-at längre tid, kontra hur absurt det låter att äta en gång om dagen för ”normalkostaren”. För mig som har ett naturligt lågt BMI väcker det ofta misstänksamhet hos omgivningen. Blir inspirerad av ditt lättsamma sätt att förklara och bemöta programledarnas skepsis. Nästa gång jag blir ”attackerad” pga avvikande ätbeteende ska jag hantera det på samma sätt.

  • Tommy says:

   Jag har blivit ganska van att ”försvara mig” och ska jag vara helt ärlig är jag ganska taktisk i mina svar. Ganska mycket var hyggligt planerat… Men mer om det i en separat post… 🙂

   /Tommy

 7. Barbro Bexander says:

  Hej Tommy!
  Så roligt att höra dig på radiointervju, Ha det gott. Du är ett strålande föredöme för LCHF.
  MVH Barbro, som satt vid ditt bord på lördagskvällen på Säffle Camping sommaren 2012

 8. Nina says:

  Stor tumme upp för radioprogrammet!!

 9. Maria Jonsson says:

  Det var en fin bild på dig. Det är ju inte alltid man är nöjd med bilder på sig själv men den där blev ju jättebra. Du ser så avslappnad ut också. Jag har inte lyssnat än men skall göra det.

 10. Modesty says:

  Kanonbra Tommy, sakligt klart och tydligt på rätt nivå för allmänheten. Mycket bra jobbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *