Kryssning dag 1

Till att börja med ska jag hälsa från alla till alla… Jess och Melissa, Debbie, Becky, Jackie, Jimmie och alla andra saknar alla trevliga svenskar som varit med tidigare… Nu tror jag att vi bara är 5 svenskar med. Jag är dock lite osäker… Det är jag, Martina Johansson med sambo och så ett par från Västerås (en ”gammal” Alstomare med fru…). Sen tror jag faktiskt inte det är fler men det hoppas jag visar sig under tisdagens föreläsningar då man brukar göra en liten kontroll på hur många från olika länder det är med i gruppen. Vad jag vet nu är det kanadensare, amerikaner, engelsmän, australiensare, sydafrikaner och säkert någon till… Så väldigt internationell grupp.

Då var det äntligen dags att kliva ombord på Freedom of the sea. Relativt smidig incheckning även om det kändes lite segt och rent logistiskt aningen konstigt. Undrar om de som bestämt hur man borde göra själva checkat in någon gång. Först skulle alla som skulle ombord passera en första koll av pass/ID och ”boardincard”. Sen säkerhetskontroll och så sist själva incheckningen. Första kontrollen bemannades av en stackars person. Så det blev snabbt en lång kö. Nu tror jag iofs att själva inkasseringen pågår under en ganska lång tid så det kanske inte är något problem.

Väl ombord på båten gick jag på orienteringsrunda för att lära mig hitta ordentligt men det gick inte så bra så det tar nog några dagar. Båten är ganska stor kan man säga…

Så här ser shoppinggatan ut

20140518-0061--8

Jag bestämde mig för att investera i två livsnödvändigheter. Obegränsat internet och obegränsade alkoholfria drycker. Så fritt internet och fritt Starbuckskaffe. Nåja fritt och fritt. Internet kostar 189 dollar och ”kaffet” 140 dollar. Så inte direkt fritt… Men obegränsat. Så om bara nätet håller kommer jag försöka posta varje dag även om posterna kommer lite konstigt pga tidsskillnaden.

20140518-0061--4

Den stressiga packningen gjorde också att jag glömde en del saker. Solskydd och kortbyxor. Som tur är så kan man nog köpa precis vad som helst här så det löste sig.

Innan vi fick tillgång till hytterna kollade jag in buffén och tog faktiskt lite att äta. Förvånansvärt litet urval så där var förra båten bättre tycker jag nog. Får se om det blir bättre framöver. Middagarna äts i matsal med bordsservering så jag behöver nog inte fundera så mycket på buffén även om jag kanske smiter dit och smakar saker om de lägger upp något nytt.

20140518-0061--2

Till middagarna är det som sagt bordsservering och man blir placerad vid ett bord för hela veckan. Jag fick riktigt trevligt sällskap vid bordet. Jacqueline Eberstein (som jobbade massor av år med Dr Atkins). Mike Fox som jag pratade mycket med förra kryssningen. Han arbetar som läkare och har specialiserat sig på fertilitetsbehandlingar och han arbetar enormt mycket med kosten som redskap och då naturligtvis lågkolhydratskost.

Middagen består av en meny där man får välja (nästan) fritt och idag valde jag en trevlig lax- och räkmousse till förrätt.

20140518-0061--28

En ordentlig skiva kött till varmrätt

20140518-0061--30

och så ost till dessert.

20140518-0061--35

Generellt var maten helt ok. Vällagat även om kryddningen var lite svag. Vi fick be dem fylla på smöret två gånger då vi alla naturligtvis åt ganska mycket av det…

20140518-0061--26

Intagen idag blev

Skärmavbild 2014-05-18 kl. 21.38.36

I morgon blir det naturpromenad och strandhäng på Bahamas… Kunde vara värre… Det är alltså inga föreläsningar i morgon utan bara nöje… På tisdag ska jag köra mitt föredrag och jag har nog fått ordning på presentationen med lite språklig hjälp (tack Inger).

Jag ska försöka köra lite korta saker löpande (beroende på nättillgång) via Twitter, FB och kanske instagram. Hashtaggen jag använder då är #LCCruise14

 

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok, Okategoriserade. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kryssning dag 1

 1. Åse says:

  Hu, vad jobbigt detta låter ;-P
  Så skönt att du får ta din föreläsning bland de första, så kan du koppla av sedan. Bahamas? Ja gärna 😀

 2. Ingvar Bejvel says:

  Bra att du glömde solskyddet! Använd inte krämer med solskyddsfaktor! Dessa bidrar till cancer. Se effekten av propagandan i Australien. Studier finns i USA, Garland m fl.

  • Tommy says:

   Jag köpte nytt solskydd på båten. Det jag läst är att de inte skyddar mot cancer men skapar en falsk säkerhet. Jag använder solskyddet för att inte bli röd och bränd inte för att undvika cancer. Den tid jag spenderar i solen är förmodligen skadligt lite i det stora hela…

   /Tommy

 3. Thii says:

  Hej och lycka till 🙂
  Bilden som visar ditt dagsintag och även Skaldemans ratio är det möjligt att hitta typ någon app eller sida?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *