Massor av ost igen

Jag hade lite planer på att hålla igen på osten i år.. .Det sprack direkt idag kan man säga. Totalt 200 g Gorgonzola och 100 g vanlig ost… 🙂

!00 g av Gorgonzolan blandade jag i 100 g smör som jag åt till lite broccoli och entrecote.

15 0105-TommyTappar -20150105-00008IMG_0583

Resten av osten åt jag under kvällen framför ett par riktigt bra avsnitt Castle.

Så intagen drog iväg lite idag…

Skärmavbild 2015-01-05 kl. 21.31.27

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Massor av ost igen

 1. Robert says:

  En stilla undran: varför drar du i dig 0,3 kg ost på en dag? Det låter väldigt mycket. Visst är det gott, men om man kör LCHF samtidigt som man ändå överäter mat då är det ju ganska enkelt att räkna ut varför vikten ofta riskerar att gå åt fel håll… Hur vi än vrider och vänder på det och försöker förklara hur LCHF fungerar så är och förblir det totala kaloriintaget en helt avgörande faktor för viktens utveckling. Det fina med LCHF – i alla fall enligt min erfarenhet – är att man blir mätt snabbare och under längre tid, får en återställd hungerkänsla och därmed äter mindre och slutligen kommer ned i kaloriintag vilket ger viktminskning. Den lägre insulinnivån och därmed en kraftigt reducerad fettinlagring spelar självklart en väldigt stor roll i LCHF, men som sagt: mängden mat är också otroligt viktigt. Den lite obekväma och ”jobbiga” frågan man måste ställa sig ibland är: måste jag äta fyra stora korvar med hundra gram smör och en stor mängd ost senare under kvällen? Kanske blir jag precis lika mätt på tre korvar och femtio gram smör med två mindre bitar ost istället? Tror du gör helt rätt som analyserar kaloriintaget lite närmare.

  • Tommy says:

   Varför? Tja… Det är en av mina svagheter… Jag är nog smått ”beroende” av ost. Finns det ost hemma så äter jag… Ska försöka att inte ha någon ost hemma. Och jag överäter osten och det innebär både kalorier och proteiner vilket förmodligen är ”dåligt”. Nu ska jag köra mejerifritt (förutom smör) ett tag så får vi se.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *