Stuvad broccoli

Det var lite dåligt väder idag så jag tog ingen promenad. Hoppas det blir bättre på fredag för i morgon blir det gymmet igen.

Idag testade jag att stuva lite broccoli i grädde och grönmögelost. För att reda ytterligare rev jag i lite parmesan men det hjälpte inte. Det blev gott men lite tunt. Jag får testa igen nästa vecka. Till ”stuvningen” stekte jag en karrékotlett (ja, bara en(!)).

15 0708-TommyTappar -20150708-00003IMG_3861

Intagen blev

Skärmavbild 2015-07-08 kl. 22.06.51

/Tommy

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

9 Responses to Stuvad broccoli

 1. Margaretha says:

  Hur går det med löpträningen inför kommande lopp.

  • Tommy says:

   Gymmar varje tisdag och torsdag och går 10KM varje måndag, onsdag och fredag (eller promenaderna är målet i alla fall, denna vecka har det inte gått så bra). Jag siktar på att börja springa delar av promenaderna nu under juli månad.

   /Tommy

 2. Humlan says:

  Jag gör alla såser och stuvningar i stekpannan, då finns det en stor yta att dunsta vätska ifrån och såsen tjocknar ganska snabbt. Även om man bara använder grädde och ingen redning så får man den hur tjock man vill. Det går fort mot slutet när det väl börjat tjockna.

  • Robert says:

   Se dock upp lite extra med grädde, den kan effektivt försvåra en viktminskning. Grädde innehåller ganska mycket ”dolda” kolhydrater och är dessutom ganska lätt att gå upp i vikt av p g a sin höga kalorihalt. Se upp med mjölkprodukter vid önskad viktminskning är ett bra råd.

   • Tommy says:

    Jag äter ohyggligt sällan grädde och håller med om att det är lite lömskt med både kolhydraterna och proteinet.

    /Tommy

    • Robert says:

     Äter själv grädde – men mycket sällan. Men ibland ”måste” man ha lite i olika maträtter… blev jordgubbar och grädde ett par gånger den senaste månaden, kunde inte låta bli. Äter man måttligt tror jag personligen inte att det är någon större fara för vikten. Har dock sett en del som äter ganska mycket grädde, 3-4 ggr i veckan – det känns lite väl ofta tycker jag.

 3. LenaK says:

  Har du testat att reda med äggulor? Det blir visserligen många kalorier……

 4. Micke i UK says:

  jag har börjat riva brocoli grovt och sen steker den i smör i en kastrull. När den blivit lite mjuk så tillsätter jag grädde och låter den tjocka till sig under omrörning. det blir en riktigt god risotto aktigt röra. funkar också väldigt bra med blomkål.

  • Tommy says:

   Gjorde nästan så idag. Skar broccolin väldigt fint så mycket blev så pass fint att det skulle kunnat vara rivet.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *