Smarrig kyckling

En av mina absoluta favoriträtter när jag är i USA är Chicken Bourbon. En asiatisk ”fusion” skulle man kunna säga. Normalt är dessa ganska söta men när jag försöker härma rätten så tillsätter jag naturligt minimalt med kolhydrater. Viss sötma kommer från bourbonen och löken men annars inget alls.

Idag blev det så här:

  • 350 g kycklinglårfilé
  • 120 g bacon
  • 40 g hackad kul lök
  • salt, peppar och ”chiliflakes”

Jag fräste allt i smör och tillsatte sedan lite bourbon. Allt fick koka ihop en aning innan jag serverade med en ostig omelett.

15 0804-TommyTappar -20150804-00011IMG_4213

Intagen blev

Skärmavbild 2015-08-04 kl. 21.53.41

I morgon är det jogg igen och vi får se hur det går. Det ska visst regna ordentligt så jag vet inte hur jag ska klä mig. Den regnjacka jag har andas riktigt dåligt men det ordnar sig nog. Asfaltsdelarna kanske kan bli lite hala men jag får ta det försiktigt. Det ska bli spännande att se om jag orkar 3 minuter 5 gånger nu. 4 gånger var lite jobbigt i måndags. Nu ska även min pulsklocka med ut så vi får se hur högt jag kommer i antal slag per minut. Jag skulle gissa på ganska många…

 

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *