Delade meningar om oliver

Fick en kommentar angående oliverna jag köper då och då. Jag har tyckt de varit perfekta då det är ovanligt att hitta oliver med 0g kolhydrater som burken säger.

Men enligt Fontanas hemsida innehåller de 1,3g kolhydrater per 100g. Fortfarande ganska lite men inte 0. De är så pass goda så jag kommer definitivt inte sluta köpa dem. Men jag ska ”räkna rätt” i kostverktyget i fortsättningen.

Trist att man inte kan lita på innehållsförteckningarna i butikerna… Sen framgår det lite dåligt (eller inte alls) om det är per ”nettovikt” eller per totalt. Med vattnet kanske det är ”sant” med 0g (avrundat) men med vattnet bortslaget kanske det är 1,3 som är ”sant”…

 

Det är superskönt att vädret är som det är. Idag har jag gått omvägar både till…

…och från jobbet.

Det är ju onödigt att gå kortaste vägen när man har en bra ljudbok att lyssna på…

Matmässigt blev det en del av gårdagens majonnäs (100g) tillsammans med tonfisk (95+95g) och ca 100g räkor. Aningen finskuren basilika ock lite nymalen svartpeppar samt en gnutta salt.

Innehållsmässigt blev det:

/Tommy

 

 

This entry was posted in Mat, Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Delade meningar om oliver

 1. Jenny says:

  Nog inte det enda som är fel med bild/innehållsförteckning där. Det står ju ”Oliver utan glutamat, men i innehållsförteckningen står det ju just E621 – vilket är natriumglutamat så det är nog ändrat, det som står på burken när det gäller innehållsförteckning ”måste” nog vara rätt enligt lag, medan näringsvärdena får lov att vara lite på ”ungefär” (nästan ett måste då innehållet i princip allt som växer varierar en hel del).

  Tyvärr är det väldigt vanligt att näringsvärdena inte stämmer på saker, så att jaga just sorten som råkar deklarera lägst tjänar man nog inte så mycket på (ökar ju risken att hitta på just de varor som är helt åt skogen fel deklarerade, exempelvis ica’s i love eco kokosflingor(har de själva erkänt är fel för flera år sedan, men ändå trots det inte fixat förpackningen) och någon sorts smaksatta mandlar (med lime eller citron tror jag det var) deklarerade till 0.5 gram kolhydrater och man inser att bara smaksättningen är minst det i sig själv).

  • Tommy says:

   Hmm, märkligt det där med glutamaten. Jag tar med det i min frågeställning till dem så får vi se. Mail är skickat nu så jag avvaktar svar.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *