Äntligen lite mat

Då var jag klar.

Drygt 120 timmar. Sen avslutade jag fastan med biff och vitlökssmör.

Jag tycker det gått bra. Har inte haft speciellt besvärligt med hunger eller ”energibrist”. Men som sagt, det är ju rätt tråkigt… Jag gillar att både äta och laga mat. Jag kommer kanske köra 3-5 dagar igen någon gång. Kanske köra 48-timmar lite löpande. Dvs äta varannan dag. Det kanske kan funka? Men nu blir det lite vanligt ätande ett tag. I alla fall till efter jul.

Jag åt även lite ost och fläsksvål under kvällen så intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Äntligen lite mat

 1. Robert says:

  Grymt jobbat!
  Blev inspirerad av dig så jag laddade ner samma app till telefonen. Är inne på 4:e dygnet nu och allt känns rätt, nästan som att man inte vill sluta. Funderar även på hur jag ska göra när jag bryter fastan…48 timmar låter som ett bra alternativ! Hur reagerade din kropp när den fick bränsle igen? Något man ska tänka på?

 2. Katerina says:

  Verkligen bra jobbat!
  Din upplevelse av fasta påminde mycket om min egen 5-dagas fasta, som jag körde en gång ett par år sedan. Det var egentligen tänkt som en 7-dagars fasta men så hamnade jag i en discussion om re-feeding syndrom och blev nyfiken på hur det skulle kännas att bryta fastan. Det var en del vilda idéer som framhållits. Vilket resulterade i att jag bröt två dagar för tidigt. Jag var inte hungrig då heller och kunde ha fortsatt men jag var nyfiken.
  Det var ungefär två år sedan. Sedan dess har jag förstått att bara en fasta är ingen fasta. Man måste göra fasta till en del av vardagen om man vill ha de goda effekterna en fasta bär med sig.
  Så jag har testat två 42 timmars + en 20 timmars fastor i veckan i flera veckor i sträck innan jul. Det har gått bra förutom att man får uppleva de första 24 timmarna av fasta om och om igen. Unders dessa första timmar får jag mest påminnelser från kroppen att jag ska äta något. Jag trivdes bättre med frånvaron av hunger som man upplever under en längre fasta.
  Under julen har jag läst om Clarks protokoll – en fastemönster som sträcker sig över 22 dagar som jag har påbörjat nu och ska testa i januari. Man kan istället för det huvudlösa Veganuary göra en Fastanuary. Man börjar med 2 ätdagar sedan fastar i 2 dagar, sedan äter i 2 dagar och fastar i 3, äter 2 dagar och fastar 4, äter 2 och fastar 5.

  Vad säger du Tommy? Har du några planer att fasta igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *