På plats i hörnet

Det blev en Air Fryer istället för micro. Jag har sneglat på de här grejerna ett tag och de säljs nästan mest för att göra pommes frites utan fett… Men jag har även sett massor av intressanta sätt att tillaga allt möjligt med varmluft så det fick bli en Phillips XXL.

Första testet idag blev massor av kycklinglår med skinn och ben. Lite olja och soja samt kryddor. 15 minuter ”Marinering” och sedan 15 minuter i Fryern…

Det blev riktigt bra! Perfekt saftig kyckling och krispigt skinn. Jag doppade i lite bea.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to På plats i hörnet

  1. Kenneth Liljengren says:

    Grattis Tommy!
    Jag har haft Air Fryer i snart två år och är supernöjd.
    Marinerade kycklinglår-filéer blir super. Så smidigt!
    Jag gör ofta chorizo i min, bl.a.
    Finns massor med recept och idéer på nätet.
    Lycka till!
    /Kenneth

  2. Helene says:

    Godmorgon i stugan.

    Jag började med en air fryer och har nu gått över till DeLonghis multifryer, som kan göra allt och litet till.

    Det är en kombinerad air fryer/ugn med en löstagbar blandare, där jag kan göra grytor, såser, paella, risotto, soppor… den kokar/steker och bakar utan mankemang: Jag behöver inte skaka eller röra om, det sköter blandaren om.

    Sedan jag köpte den i höstas,har jag bara använt spisen ett par gånger för att koka ägg och ugnen har jag inte behövt använda alls.

    Nu vet jag att folk kokar ägg i både air fryer och multifryer, men där går nog min ”gräns” för vad jag vill använda den till.

    https://macozaza.wordpress.com/airfryervsmultifryer/

    • Tommy says:

      Coolt, den måste jag kolla in. När det är dags att uppgradera kanske det blir en sådan. Får dock köra denna några år till…

      /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *